Ludovic Orban, despre contestarea controlului judiciar: Rămâne de văzut

Ludovic Orban, despre contestarea controlului judiciar: Rămâne de văzut

Liberalul Ludovic Orban s-a prezentat joi la Secția 23 Poliție, după ce procurorii DNA au dispus față de acesta măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Orban nu a dorit să dea declarații presei referitoare la omul de afaceri căruia i-ar fi pretins cei 50.000 de euro pentru care îl acuză procurorii, precizând că a venit la secția de poliție pentru a respecta condițiile controlului judiciar.

''Nu dau declarații. Am fost prezent aici la ora stabilită pentru a respecta condițiile controlului judiciar impus. Secția 23 este secția la care trebuie să mă prezint conform programului care a fost dispus de procuror și de secția de poliție. (...) Nu am niciun fel de informații să furnizez legate de acest dosar'', a spus Orban.

Întrebat dacă va contesta măsura controlului judiciar, el a răspuns: ''Rămâne de văzut''.

Ludovic Orban nu a dorit să se pronunțe nici despre noul candidat al PNL la Primăria Capitalei .

''Nu fac niciun fel de considerații asupra candidatului PNL. Este decizia pe care a luat-o Biroul Politic al PNL, ca atare e o decizie pe care o respect'', a spus el.

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite. Potrivit DNA, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susțin procurorii.

AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat