Ludovic Orban: Rectificarea bugetară este negativă

Ludovic Orban: Rectificarea bugetară este negativă

Rectificarea pe bugetul de stat este negativă, a declarat marți la Parlament președintele PNL Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv.

 "PNL a analizat în ședința de Birou Executiv rectificarea bugetară și avem de comunicat următorul punct de vedere: toate minciunile liderilor PSD s-au văzut la această rectificare. Rectificarea pe bugetul de stat este negativă la venituri cu 1,3 miliarde de lei. Este paradoxal că într-o perioadă în care creșterea economică este mai mare decât creșterea economică prognozată, la elaborarea bugetului veniturile statului au scăzut, iar rectificarea este așa cum am anunțat noi public — rectificare negativă. chiar dacă pe bugetul consolidat rectificarea se bazează pe venituri nefiscale", a afirmat Orban.

El a spus că Guvernul a luat bani de la companiile de stat profitabile.

"Adică ce a făcut Guvernul ca să își crească veniturile ? A jupuit toate companiile de stat profitabile, riscând să le pună pe butuci. Guvernul actual a lăsat fără bani de investiții, fără bani pentru chetuielile absolut necesare de mentenanță, de dezvoltare toate companiile de stat, riscând viitorul tuturor acestor companii numai ca să facă rost de bani ca să umple găurile de la buget pe care le-au generat prin cheltuielile nesăbuite pe care le-au construit în acest buget", a arătat liderul PNL.

El a declarat că rectificarea bugetară "taie bani de la investiții" pentru salarii.

"A doua minciună a liderilor PSD care s-a relevat cu ocazia acestei rectificări bugetare este aceea că au avut bani destui pentru plata salariilor. Actuala rectificare bugetară operează un lucru simplu — taie bani de la investiții pentru a da bani pentru salarii și pentru ajutoare sociale, pentru plăți sociale. Sunt tăiate sume importante de bani, este vorba despre 10 miliarde care sunt tăiați de la investiții și se alocă suplimentar pentru a se putea plăti salariile. Se înregistrează creșteri de bugete la acele ministere care au în plată salarii și pensii speciale. Cea mai mare creștere, din câte știu eu, este la Ministerul de Interne", a mai susținut liderul PNL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA