Ludovic Orban: Solicit energic pedepsirea sociologului Mirel Palada

Ludovic Orban: Solicit energic pedepsirea sociologului Mirel Palada

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că solicită pedepsirea sociologului Mirel Palada pentru incidentul din pauza unei emisiuni de televiziune în care Palada l-ar fi lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu. Orban a susținut că Palada este "trimis la înaintare" de PSD pentru a susține ideile "aberante" ale partidului de guvernământ.

 "Referitor la ceea ce s-a întâmplat în studioul B1, mult timp mi-am pus întrebarea: când se va ajunge la bătaie din partea PSD. Iată că s-a ajuns la bătaie din partea unui om care nu este neica-nimeni, este fost purtător de cuvânt al Guvernului PSD Ponta și este un trimis permanent la înaintare, sigur, cu statut semi-independent care nu face altceva decât să susțină ideile aberante ale partidului de guvernământ. (...) Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infracțiunea pe care a săvârșit-o și anume a fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD", a declarat Orban, la o conferință de presă.

El a întrebat retoric de ce președintele PSD Liviu Dragnea nu a avut nicio poziție publică referitoare la acest incident.

"Pun întrebarea: De ce domnul Dragnea sau PSD nu a dat nicio poziție publică referitoare la comportamentul grobian și la brutalitate fizică care a fost săvârșită de un cirac de al lor împotriva unui reprezentat al opoziției? Pentru că ei de fapt sunt așa, repet, amenințarea, intimidarea, șantajul, comportamentul agresiv față de orice om din opoziție a devenit o politică la partidul de guvernământ", a adăugat Orban.

În opinia lui Orban, "PSD capătă în cultura politică elemente care țin de apanajul unui partid totalitar, iar amenințarea, intimidarea, agresivitatea, brutalitatea de limbaj, atitudinea extrem de ostilă și permanenta intimidare a tuturor care fac opoziție a devenit o politică de partid pentru actualul partid de guvernământ".

Liderul PNL a susținut că liderul PSD Liviu Dragnea l-a amenințat.

"Partidul de guvernământ amenință opoziția. Inclusiv la adresa mea, președintele Liviu Dragnea a proferat amenințări. Un vicepreședinte al partidului este anchetat la ordinul lui Dragnea de către o instituție a statului care în mod normal nu ar trebui să fie la dispoziția și la comanda PSD. Un vicepreședinte al partidului care este extrem de ofensiv și de clar în discursurile anti-PSD este amenințat sistematic, iar acum este împiedicat să ocupe o poziție la nivelul Parlamentului. Amenințările există permanent, inclusiv în comisiile de specialitate", a mai spus Orban.

"Trebuie remarcată atitudinea amenințătoare a premierului și a partidului de guvernământ împotriva mediului de afaceri, a companiilor multinaționale, a băncilor", a mai susținut Orban.

Senatorul USR Mihai Goțiu a anunțat, miercuri seara, că va depune plângere la Poliție împotriva lui Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în Guvernul Ponta, care l-ar fi lovit cu pumnul în pauza unei emisiuni de la B1. Goțiu a precizat joi că, din primele analize efectuate la IML, rezultă că a fost agresat de fostul purtător de cuvânt al Guvernului Victor Ponta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro