Lufthansa majorează salariile angajaţilor de la sol cu cel puţin 325 de euro şi promite încă o creştere cu 2,5%

Lufthansa majorează salariile angajaţilor de la sol cu cel puţin 325 de euro şi promite încă o creştere cu 2,5%

Acordul anunţat joi seara prevede că salariul angajaţilor de la sol va creşte cu cel puţin 325 de euro pe lună, urmând ca o majorare suplimentară de 2,5% să fie implementată în trei etape până la finele anului următor. Personalul care se ocupă de procedurile de check-in va beneficia de o majorare salarială cuprinsă între 13,6% şi 18,4%, ceea ce va ajuta personalul companiei aeriene să facă faţă creşterii facturilor la energie.

"Rezultatul include compensaţii pentru inflaţie şi majorări suplimentare ale salariilor reale. Pentru noi a fost important să ajungem la un echilibru adevărat pentru a-i proteja pe angajaţi în această situaţie economică dificilă", a declarat negociatorul şef de la Verdi, Christine Behle.

Acordul cu personalul de la sol vine după ce luna trecută Lufthansa a decis să anuleze aproape toate zborurile pe care le avea programate în Germania, din cauza unei greve a personalului de la sol. Peste 130.000 de pasageri au fost afectaţi ca urmare a anulării a 678 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Frankfurt şi altor 345 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Munchen.

Cu toate acestea, este posibil ca zborurile Lufthansa să fie din nou perturbate dacă echipa managerială nu va ajunge la un acord cu sindicatul piloţilor. Membri acestui sindicat au votat deja în favoarea declanşării unei greve dar nu au stabilit încă data. O grevă a piloţilor la cea mai mare companie aeriană europeană ar crea noi probleme în transportul aerian de pe continent, în condiţiile în care aeroporturile şi companiile aeriene au probleme în a face faţă creşterii explozive a numărului de călători comparativ cu încetinirea provocată de pandemie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale