Lui Tudorache i s-ar fi cerut 500.000 de Euro pentru ca șeful DGASPC Sector 1 să fie scos de pe lista PER. Și a fost!

Lui Tudorache i s-ar fi cerut 500.000 de Euro pentru ca șeful DGASPC Sector 1 să fie scos de pe lista PER. Și a fost!

Noi detalii despre legăturile neașteptate din politica românească ies la iveală după ce încă-primarul Sectorului 1 a pierdut alegerile,  scrie Curentul.


Oameni care până acum o săptămână erau loiali echipei PSD din administrația Capitalei încep să dezvăluie dedesubturile unora din cele mai controversate scrutinuri locale de până acum.
În campania electorală, ziariștii ocupați cu lupta dintre principalii candidați au trecut cu vederea schimbarea în ultima zi a perioadei de înscriere la BEC, a candidatului Partidului Ecologist la Primăria Sectorului 1.
Astfel, timp de mai multe săptămâni, ecologiștii au strâns semnături pentru Dănuț-Ioan Fleacă dar candidatul PER la Primăria Sectorului 1 a fost în final Adriana Bahmuțeanu, anunțată în seara ultimei zi de depunere a candidaturilor.

Dănuț Ioan Fleacă a fost timp de 20 de ani Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 1 și deci un om bine conectat și foarte cunoscut în sector. După preluarea funcției de primar, Dan Tudorache l-a demis pe Fleacă, punându-și un apropiat la șefia instituției. Fleacă însă a câștigat în instanță iar Tudorache a fost obligat să-l repună în funcție. Dușmănia dintre cei doi însă a continuat iar când Partidul Ecologist a anunțat că i-l pune contracandidat, Tudorache a înnebunit.

 

Lui Dănuț Pop i-a răsărit săptămâna aceasta un Mercedes de 200.000 de Euro

Surse concordante ne-au declarat că lui Tudorache i s-ar fi cerut suma de 500.000 de Euro pentru ca Fleacă să fie schimbat din poziția de candidat pentru care și avea strânse toate semnăturile.
Ce s-a negociat și cum s-a bătut palma nu știm dar cu siguranță procurorii vor afla pentru că vizavi de această situație s-a depus deja o sesizare penală. Și, ni s-a explicat, nu este vorba de un denunț, ci de o sesizare obligatorie prin prisma infracțiunii denumite „omisiunea sesizării”, prin care orice persoană care este, în sensul legii penale, funcționar public așa cum sunt și cei din conducerea unui partid, au obligația de a sesiza faptele penale de care iau cunoștință în timpul activității.
Revenind, Fleacă nu a mai fost trecut pe lista de candidaturi, în locul său figurând realizatoarea TV Adriana Bahmuțeanu, până atunci fără nicio legătură cu PER.

Cum a fost posibilă strângerea de semnături?

Într-un termen de câteva ore fiind imposibil să poți strânge semnături, există două posibilități: ori s-au strâns semnăturile în paralel și pentru Fleacă și pentru Bahmuțeanu, ori listele sunt contrafăcute.
Am încercat să aflăm de la membrii PER despre cum s-a acționat dar nu am putut afla decât că de listele de semnături s-a ocupat un controversat fost general SIE, Mirică Dumitrescu, despre care a relatat pe larg Riseproject AICI .

Cum a ajuns Bahmuțeanu candidată?

Lansarea candidaturii Adrianei Bahmuțeanu s-a făcut printr-un mesaj adresat europarlamentarei Clotilde Armand: „Clătito, ține-te bine că vine Bombardiera!”. Cu atitudinea asta, Bahmuțeanu a reușit să adune 1023 de voturi, clasându-se pe locul al optulea.
Surse din PER ne-au declarat sub protecția anonimatului că pe Adriana Bahmuțeanu ar fi recomandat-o nu vocea și talentul, ci însuși Marian Vanghelie, care ar fi superînșurubat în Primăria Sectorului 1 prin apropiați de-ai lui, el fiind cel care l-a propulsat pe Dan Tudorache pe când candidații trebuiau garantați de fostul primar al Sectorului 5, pe atunci președinte PSD.

Dar despre sectorul 5, vom veni cu amănunte într-un articol viitor.

FOTO: Mercedesul S 560 al lui Dănuț Pop, parcat în curtea PER.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”