Lukașenko spune că SUA împing Rusia să folosească arme nucleare: „Răspunsul va fi colosal”

Lukașenko spune că SUA împing Rusia să folosească arme nucleare: „Răspunsul va fi colosal”

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat vineri că, prin înarmarea Ucrainei, Statele Unite împing Rusia spre utilizarea armelor nucleare, potrivit CNN .

Aleksandr Lukașenko alături de Vladimir Putin. FOTO Profimedia

Declarația a fost făcută în timpul vizitei sale la o unitate militară din regiunea Brest (Belarus).

„Am impresia - spun din nou că este opinia mea - că americanii îi împing pe ruși spre utilizarea celei mai terifiante arme. Ei îl înarmează pe Volodimir Zelenski și armata sa și le furnizează rachete cu rază lungă de acțiune. Chiar și rachete capabile să zboare pe o distanță de 300 km", a spus Lukașenko .

„Altfel, pentru ce avem nevoie de aceste arme”

Liderul belarus a adăugat că, dacă o astfel de rachetă ar lovi teritoriul rusesc, Moscova ar trebui să răspundă.

„Un astfel de atac în adâncimea teritoriului rusesc și răspunsul va fi colosal. Altfel, pentru ce avem nevoie de aceste arme (nucleare)?", a declarat președintele belarus.

Rusia „va scoate butonul roșu și îl va pune pe masă”

Aleksandr Lukașenko spune că alimentarea tensiunilor dintre cele două țări ar putea duce la o situație în care Rusia „va scoate butonul roșu și îl va pune pe masă", afirmând totodată că americanii nu se tem pentru siguranța lor „pentru că se află peste ocean".

Președintele rus Vladimir Putin declarase joi că este posibilă revocarea ratificării unui tratat care interzice testele nucleare.

Consiliu Dumei de Stat „va discuta cu siguranță problema revocării ratificării Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare" la următoarea reuniune a afirmat președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, la o zi după comentariile lui Putin.

Lukașenko a făcut referire și la incertitudinile privind ajutorului acordat de Congresul SUA Ucrainei, pe care le-a calificat drept un semnal pentru Ucraina „să se grăbească, să extindă domeniul de aplicare al contraofensivei și să arunce mai mulți tineri acolo".

Ce se întâmplă cu ajutorul Statelor Unite pentru Ucraina

Amintim că președintele american Joe Biden a sugerat, săptămâna aceasta, că actuala criză politică de la Washington ar putea amenința ajutorul Statelor Unite pentru Ucraina, în contextul în care liderul republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a fost demis de aripa conservatoare a propriului partid care se opune eliberării de fonduri suplimentare pentru Ucraina.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov , afirma, în august, că deţinerea de arme nucleare protejează Rusia în faţa ameninţărilor de securitate, iar Moscova continuă să reamintească Occidentului despre riscuri pentru a preveni un conflict între puterile nucleare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?