Lunetistul român care luptă pe frontul din Ucraina: „Uneori, ai impresia că e film cu zombi“

Lunetistul român care luptă pe frontul din Ucraina: „Uneori, ai impresia că e film cu zombi“

Un lunetist român care luptă în trupele de legionari străini a oferit un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. Militarul român vorbeşte despre armata de zombie a ruşilor, despre mercenarii Wagner care sunt forţaţi să lupte până la moarte, altfel sunt ucişi de propriii ofiţeri.

Lunetist român în războiul din Ucraina FOTO Antena 3 CNN

Românul este înrolat în Legiunea Străină încă de la începutul războiului, a participat la eliberarea orașelor Harkov şi Izium. Iar acum este detașat pe frontul din est.

Militarul român spune că ucrainenilor le lipseşte tehnica de luptă , pentru a-şi recâştiga teritoriile ocupate ilegal de Federaţia Rusă. Au nevoie de lansatoare de rachete, tunuri de artilerie şi maşini blindate.

Pe front, ruşii le sunt superiori numeric. „Uneori, ai impresia că e ceva film cu zombi, că efectiv tragi în ei, de la 150 de metri şi chiar dacă îi nimerește în picior sau în mână, el continuă să avanseze. Nu-şi iau măsuri de protecția minime, adică să se acopere, cumva după clădiri, efectiv sunt Kamikaze!“

Cât despre celebrii mercenari Wagner ai armatei ruse, soldatul român spune că mitul despre ei este mai mare decât ceea ce fac ei în realitate. „Nu sunt înfricoșători, tot oameni, nu sunt Rambo. Ei au și alte reguli, mult mai dure și nu prea au de ales. Ei sunt forțați acolo, contractul lor. Sunt multe mărturii de la prizonierii pe care i-am luat din Wagner. Ne zic tot felul de chestii. Ca nu au de ales, dacă se retrag sunt executați de propriii comandați. Sunt plutoane special făcute pentru ei. Dacă se retrag, să fie împușcați. Ori mor pe front, ori în cazarmă. Ca o recompensa, dacă împușcă un legionar și dovedesc asta primesc un bonus de 10.000 de dolari“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”