Lungmetrajul „Oameni de treabă“, pe primul loc în topul celor mai urmărite filme pe Netflix

Lungmetrajul „Oameni de treabă“, pe primul loc în topul celor mai urmărite filme pe Netflix

În doar câteva zile, lungmetrajul "Oameni de treabă" a ajuns pe primul loc în topul celor mai urmărite filme pe platforma Netflix. Producția a intrat pe Netflix pe 25 aprilie, dar a reușit să cucerească audiența.

Filmul e primul loc în topul celor mai vizionate producții pe Netflix FOTO Adevărul

Filmul "Oameni de treabă", care a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun lungmetraj, este cel mai vizionat film pe Netflix, anunță paginademedia.ro

Filmul "Oameni de treabă", regia Paul Negoescu, a primit Trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj la Gala Premiilor Gopo, care s-a desfăşurat, marţi seara, 25 aprilie, la Sala "Ion Caramitru" a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Producţia a primit cele mai multe statuete Gopo în cadrul Galei, printre acestea numărându-se şi cele pentru cea mai bună regie - Paul Negoescu, cel mai bun actor în rol principal - Iulian Postelnicu, cel mai bun actor în rol secundar - Vasile Muraru, cel mai bun scenariu - Radu Romaniuc şi Oana Tudor, şi cel mai bun montaj - Eugen Kelemen, scrie Agerpres.

Filmul "Metronom", în regia lui Alexandru Belc, care a avut cele mai multe nominalizări - 11, a câştigat la Gala Premiilor Gopo la categoriile Cele mai bune costume - Ioana Covalcic, Cea mai bună imagine - Tudor Vladimir Panduru, Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură - Irina Ianciuş şi Marie-Pierre Hattabi, şi Cele mai bune decoruri - Bogdan Ionescu.

100 de ani de la nașterea renumitului cineast

Un moment deosebit la Gala Premiilor Gopo a fost celebrarea renumitului cineast Ion Popescu Gopo, în anul în care se împlinesc 100 de ani de la naşterea sa.

Amintirea acestuia a fost evocată de actriţa Medeea Marinescu, iar violonistul Alexander Bălănescu a susţinut un moment muzical inspirat de animaţiile lui Gopo.

"Gopo a fost unul dintre cei mai importanţi regizori şi animatori din istoria cinematografiei româneşti iar operele sale sunt recunoscute pe plan internaţional pentru originalitatea şi inovaţia lor. De la 'Scurtă istorie' şi 'S-a furat o bombă' până la 'De-aş fi Harap Alb' sau 'Maria Mirabela', Gopo a creat filme care au rămas vii în memoria colectivă şi care au inspirat generaţii întregi de artişti. (...) Gopo a fost un vizionar, un maestru al animaţiei şi un mare regizor care a inspirat şi influenţat generaţii întregi de artişti din industria cinematografică. Operele sale inovatoare şi creativitatea sa au fost recunoscute în întreaga lume, iar munca sa a fost premiată cu cele mai importante distincţii internaţionale, inclusiv Palm d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Astfel, în numele tuturor care au avut onoarea de a fi influenţaţi de talentul şi geniul lui Ion Popescu Gopo aş dori să-i aducem un omagiu cu toţii pentru că-i suntem recunoscători pentru moştenirea sa durabilă în lumea filmului", a spus Medeea Marinescu la Gala Premiilor Gopo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…