Lupii din Olanda, care s-au domesticit, vor putea fi „împuşcaţi” cu pistoale de paintball

Lupii din Olanda, care s-au domesticit, vor putea fi „împuşcaţi” cu pistoale de paintball

Lupii din anumite regiuni ale Olandei vor putea fi „împuşcaţi” cu capsule umplute cu vopsea, pentru a-i face astfel să nu mai adopte comportamente asociate animalelor domesticite, au anunţat autorităţile olandeze, citate joi seară de BBC.

FOTO: Shutterstock

În această ţară au apărut îngrijorări potrivit cărora lupii au început să nu se mai teamă de oameni şi ar putea să devină un pericol.

Decizia guvernului din provincia Arnhem a fost adoptată după publicarea pe reţelele de socializare a unei înregistrări video ce arată un lup care se plimba liniştit lângă o familie aflată într-un parc naţional din regiunea Hoge Veluwe.

Folosirea bilelor de vopsea a fost soluţia aleasă pentru ca rangerii din parcul olandez să poată să identifice animalele care au fost „împuşcate” .

Ei speră că lupii vor fi încurajaţi în acest fel să păstreze o distanţă de cel puţin 30 de metri faţă de oameni.

Un purtător de cuvânt al guvernului din provincia Arnhem a declarat pentru DutchNews că unul dintre lupii locali pare să caute în mod special prezenţa oamenilor.

Organizaţia ecologistă Faunabescherming i-a acuzat pe angajaţii parcului că hrănesc lupii din acel perimetru, argumentând totodată că dacă patrupedele sălbatice devin prea domesticite, ele vor putea fi incluse în categoria „animalelor problematice” şi vor putea fi sacrificate.

Potrivit DutchNews, proprietarul parcului naţional, Seger Emmanuel, baron de Voorst tot Voorst, a negat acuzaţia, însă el a declarat în trecut că "lupii nu îşi mai au locul în Ţările de Jos”6.

Conform unui raport publicat în luna iunie, aproximativ 20 de lupi adulţi trăiesc în această ţară.

Anunţul guvernului local nu înseamnă însă că orice persoană echipată cu un pistol de paintball poate să meargă în acel parc şi să înceapă să tragă asupra lupilor. Deocamdată nu a fost anunţată o dată pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, care va putea fi implementată doar de persoane autorizate în acest sens.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”