„Lupte grele” au reînceput în regiunea Zaporojie, potrivit autorităților de ocupație

„Lupte grele” au reînceput în regiunea Zaporojie, potrivit autorităților de ocupație

„Lupte grele” erau în curs vineri dimineaţa devreme în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, a anunţat un responsabil al ocupaţiei ruse, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Rețeaua de tranșee din regiunea Zaporojie a fost surprinsă de sateliți FOTO Captură Daily Mail

„La ora actuală, lupte intense au reînceput în regiunea dintre Orehovo (Orihiv) şi Tokmak", la nivelul actualei linii a frontului dintre forţele ruse şi ucrainene", a anunţat Vladimir Rogov, un responsabil al ocupaţiei ruse, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit lui Aleksandr Sladkov, un corespondent al televiziunii publice ruse, sunt implicate „artileriile” rusă şi ucraineană, trupele Kievului fiind în ofensivă.

„Lupte lungi şi grele sunt în curs”, a scris Sladkov pe Telegram, afirmând că „linia frontului este stabilă".

"Inamicul întreprinde eforturi incredibile, atacuri. În zadar. Ai noştri rezistă. Linia frontului este menţinută", a dat el asigurări. Afirmaţiile sale nu au putut fi verificate din sursă independentă.

„Adversarul rămâne în defensivă”, a scris comandamentul ucrainean pe Facebook cu privire la frontul din regiunea Zaporojie, în buletinul său zilnic publicat vineri dimineaţa.

Începuturile contraofensivei ucrainene

Forțe ucrainene au lansat joi un asalt împotriva pozițiilor rusești din sud, într-o intensificare a luptelor despre care unii oficiali ucraineni și analiști occidentali evaluează că marchează începutul contraofensivei intens vehiculate a Kievului, relatează The Guardian.

Forța de asalt a inclus tancuri și vehicule blindate furnizate de Occident și infanterie susținută de artilerie. Au fost raportate lupte intense în afara orașului Tokmak, un centru logistic cheie al Rusiei.

Institutul pentru Studii de Război, un grup de cercetare cu sediul în SUA care oferă actualizări zilnice privind războiul, a ajuns joi la concluzia că contraofensiva ucraineană a început.

Activitatea pe întreg teritoriul Ucrainei este în concordanță cu o varietate de indicatori care arată că operațiunile de contraofensivă ucraineană sunt în curs de desfășurare în tot teatrul de operațiuni”, au anunțaț analiștii pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele