Lupte grele în inima Europei. Armata ucraineană a distrus o baterie a armatei ruse folosind doar zece proiectile VIDEO

Lupte grele în inima Europei. Armata ucraineană a distrus o baterie a armatei ruse folosind doar zece proiectile VIDEO

Ucrainenii au distrus bateria rusă după ce au lansat 10 proiectile de artilerie. Unul dintre aceste proiectile a lovit în plin depozitul de muniţii al bateriei ruse. Cel puţin cinci tunuri ruseşti, model Msta-B, calibrul 152 mm, au fost distruse de focul de contrabaterie al artileriştilor ucraineni din cadrul Brigăzii 28 Mecanizate, susţine Kievul, conform Digi 24 .

Loviturile extrem de precise ale armatei ucrainene se datorează inclusiv reţelei de sateliţi Starlink, deţinute de miliardarul american Elon Musk, reţea care are un rol decisiv în coordonarea precisă a focului artileriei ucrainene împotriva militarilor ruşi şi a tehnicii de luptă a Moscovei.

Adjunctul serviciului de informaţii al armatei ucrainene, Vadim Skibitski, a declarat recent că Ucraina pierde în faţa Rusiei pe câmpul de luptă şi depinde aproape în totalitate de armamentul livrat de Occident pentru a respinge ofensiva ruşilor.

„Acesta este acum un război al artileriei. Viitorul este decis acum pe front şi pierdem în termeni de artilerie”, a declarat adjunctul serviciului de informaţii al armatei Ucrainei.

„Totul depinde acum de ceea ce ne oferă vestul”, a mai spus Skibitski, subliniind în acelaşi timp că raportul pieselor de artilerie este de 10-15 la 1 în favoarea Rusiei. „Partenerii noştri occidentali ne-au oferit aproximativ 10% din ceea ce au”, a precizat Vadim Skibitski.

Totodată, Skibitski a subliniat necesitatea ca Occidentul să furnizeze Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune pentru a distruge piesele de artilerie rusă de la distanţă.

Potrivit oficialului ucrainean, Ucraina foloseşte între 5.000 şi 6.000 de obuze de artilerie pe zi. „Aproape am epuizat toată muniţia noastră (de artilerie) şi acum folosim obuze standard NATO de calibru 155”, a mai spus oficialul ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…