Lux de 5 stele pentru prințul austriac venit la ucis urși în România

Lux de 5 stele pentru prințul austriac venit la ucis urși în România

Covasna, Zăbala, Castelul Mikes, locaţie de 5 stele. Aici a petrecut trei zile Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein, cât a durat partida de vânătoare, în urma căreia a fost împuşcat Arthur, cel mai mare urs din Carpaţi. Familia Mikes avea mai multe castele şi conace în Transilvania din care numai Zăbala a supravieţuit.

Situat la aproximativ 30 de kilometri de satul Ojdula,acolo unde în luna martie s-a organizat controversata partidă de vânătoare, în localitatea Zăbala, castelul-hotel numit Zabola Estate este o locaţie exclusivistă, în care preţul unei nopţi de cazare poate depăşi şi 500 de euro.

Reporterii Click.ro au aflat că aici a fost cazat timp de 3 zile Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein,acuzat de uciderea ursului Arthur. Am intrat pe porţile imense în parcul deosebit care se întinde pe zeci de hectare şi am avut impresia că am ajuns în Rai.

Parcul se întinde pe 50 de hectare

Locaţia este percepută de turişti ca o oază de linişte, departe de zgomotele oraşelor, unde găseşti servicii de lux, dar poţi petrece câteva zile şi în limite decente. Reşedinţa familiei Mikes datează de peste 600 de ani, iar clădirile din diferite epoci, folosite pentru cazarea musafirilor, se află într-un parc de 50 hectare, care se afundă în pădurile vaste ale Carpaţilor.

Camerele se închiriază de la 118 euro până la 520 de euro pe noapte

Grajdurile vechi au fost transformate în săli de eveniment, iar casele de oaspeţi au fost cândva locuinţele servitorilor, argaţilor, grădinarilor etc.

A avut în meniu tocăniţă de cerb şi supă de fazan

Cel mai probabil, Prinţul de Liechtenstein şi-a petrecut cele trei zile departe de ochii turiştilor obişnuiţi, într-una dintre aceste cabane private, unde nu poate sta orice muritor de rând.

În hotelul principal al domeniului imens găseşti camera începând cu 118 euro cazarea pe noapte, dar poate ajunge şi la 518 euro, în funcţie de dotări sau de mărimea spaţiului. Aici poţi servi o tocăniţă de cerb cu mazăre, morcovi şi cartofi bătuţi cu 150 de lei porţia, confit de pulpă de raţă, varză roşie, cartofi gratinaţi, ruladă de slănină – 110 lei porţia, prepeliţă afumată pe paie, bulgur, piure de păstârnac, mure, fărâmituri de bacon – 98 lei porţia, supă esenţă de fazan cu găluşte din piept de fazan, hrişcă şi legume – 45 lei porţia.

Domeniul de la Zăbola este foarte vast şi include activităţi pentru toate gusturile: de la plimbări cu caleaşca, cină romantică sau o baie rejuvelizantă (de întinerire) în lapte şi miere, la echitaţie pe teren, saună în pădure sau chiar picnic într-un pavilion special amenajat printre copaci. Evident, pentru fiecare există un preţ pe măsură. De exemplu, o cină privată costă 290 euro. Contra acestei sume, cuplul este primit într-o sală de 90 mp, cu un şemineu uriaş şi 100 de lumânări aşezate într-un mod special, şi are propriul ospătar şi bucătar.

Pe lângă conacul principal, mai sunt şi alte cabane private

Printre serviciile oferite turiştilor obişnuiţi se numără sauna finlandeză încălzită cu lemne, o cadă cu apă rece şi un duş, aflată în mijlocul pădurii, pe primul pisc al domeniului, având vedere spre Munţii Carpaţi şi depresiunea Târgu Secuiesc. O astfel de experinţă, în cursul căreia e posibil să vezi câteva căprioare zbenguindu-se, costă 170 lei pentru două persoane. Una dintre locaţiile care se bazează în primul rând pe frumuseţea naturii şi nu pe luxul de 5 stele este Cabana de vânătoare Dobrica, fosta casă părintească a familiei Mikes, proprietara întregului domeniu. Aici, pe lângă recreere, vi se oferă o serie de activităţi în sălbăticie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie