MA aluat măsuri pentru clarificarea situaţiei cetăţeanului român reținut în Libia

MA aluat măsuri pentru clarificarea situaţiei cetăţeanului român reținut în Libia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, vineri seara, că din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu au fost dispuse în regim de urgenţă măsuri specifice, în cooperare cu instituţiile partenere, pentru soluţionarea rapidă a situaţiei cetăţeanului român aflat în custodia autorităţilor libiene, de îndată ce situaţia acestuia a fost cunoscută de autorităţile române.

MAE. Foto: MAE

Într-un comunicat transmis AGERPRES, MAE menţionează că, în conformitate cu datele obţinute prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată în Tunisia) şi al conducerii misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia în serviciul căreia se află cetăţeanul român ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecţia personalului misiunii EUBAM, nu este răpit, ci se află în custodia autorităţilor libiene.

MAE precizează că Ambasada României în Libia (relocată la Tunis) se află în contact permanent cu autorităţile libiene, precum şi cu reprezentanţii misiunii EUBAM şi Delegaţia UE la Tripoli şi efectuează toate demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei cetăţeanului român şi eliberarea sa. Ministerul român de Externe reaminteşte că, în conformitate cu Alerta de călătorie în vigoare pentru Libia, li se recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat această ţară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”