MĂCEL în ALDE/Tăriceanu ar putea fi dat jos din fruntea partidului. Liderii din teritoriu cer Congres

MĂCEL în ALDE/Tăriceanu ar putea fi dat jos din fruntea partidului. Liderii din teritoriu cer Congres

Conducerea ALDE se va reuni azi într-o şedinţă de urgenţă pentru a hotărî soarta partidului. Mai mulţi lideri din teritoriu, nemulţumiţi de ruperea alianţei cu PSD, vor cere organizarea unui Congres extraordinar cu scopul de a-l debarca pe Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea formaţiunii, susţin surse politice pentru Adevărul . În paralel, Teodor Meleşcanu, propus de PSD pentru şefia Senatului, încearcă să rupă câţiva parlamentari ALDE.

Tot mai mulţi lideri ALDE îi reproşează lui Călin Popescu Tăriceanu ruperea alianţei cu PSD. „Să-i spună cineva dlui Tăriceanu că metoda retragerii nu este sigură“, a declarat liderul ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi. Şi liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, trecut şi pe la PNL, l-a criticat pe Tăriceanu.

„Nu plec din ALDE, dar spun ferm că în ciuda neînţelegerilor din guvernare şi lucrurilor incorecte faţă de ALDE, nu văd de ce sunt mai frecventabili Ponta-Tudose-limbric decât Dăncila-Teodorovici-Fifor“, a scris Zamfir pe Facebook.

Folosind cuvântul „Limbric“, Daniel Zamfir s-a referit la Daniel Constantin, fost copreşedinte ALDE, dat afară de Tăriceanu din partid după intrarea la guvernare.

De asemenea, ALDE Iaşi a anunţat că va păstra alianţele cu PSD în consiliul local şi în consiliul judeţean, după ce şefii locali ai Pro România le-au cerut reprezentanţilor ALDE să renunţe la posturile de viceprimar al municipiului şi la cel de vicepreşedinte al CJ Iaşi.

Mai mulţi aleşi ALDE au încercat să-l mazilească pe vicepreşedintele partidului, Varujan Vosganian, din funcţia de lider de grup. Nemulţumiţi de alianţa cu Ponta, mai mulţi deputaţi ALDE au votat înlăturarea lui Vosganian, însă cei loiali lui Tăriceanu au părăsit intenţionat şedinţa, motiv pentru care nu a mai fost cvorum. Vosganian este unul dintre apropiaţii lui Tăriceanu.

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost propus de premierul Viorica Dăncilă pentru şefia Senatului. Condiţia pusă de liderul PSD: Meleşcanu să rupă câţiva parlamentari de la Tăriceanu, care ulterior să sprijine Guvernul în Parlament la votul de restructurare şi la moţiunea de cenzură. Potrivit unor surse politice, cinci-şase parlamentari ALDE vor trece la PSD, partid care încearcă să rămână la Putere după ce ALDE a rupt coaliţia de guvernare şi s-a aliat cu ProRomânia.

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu, propus de PSD pentru şefia Senatului, nu poate fi exclus din partid. Motivul?

Grupul ALDE din Senat s-ar desfiinţa, iar odată cu el ar muri şi alianţa cu ProRomânia. Legea impune un număr de 7 senatori aleşi pe listele unui partid pentru formarea unui grup parlamentar. ALDE a rămas exact cu 7 senatori aleşi iniţial, dacă-l numără şi pe Meleşcanu. Pe parcurs, s-au mai adunat alţi 7 traseişti, irelevanţi în acest context.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale