Macovei: Iohannis nu a încercat nici măcar să opună o minimă rezistenţă şi să ii ceară lui Dragnea o altă nominalizare

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că "România este făcută de ruşine" prin nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, adăugând totodată că preşedintele Klaus Iohannis nu a încercat nici măcar să opună o minimă rezistenţă.

"Preşedintele Iohannis nu a încercat nici măcar să opună o minimă rezistenţă şi să ii ceară lui Dragnea o altă nominalizare pentru funcţia de prim-ministru. Nu PSD se face de ruşine cu această nominalizare, România este făcută de ruşine", a arătat Macovei într-un comunicat transmis AGERPRES.

Totodată, europarlamentarul român i-a adresat câteva întrebări preşedintelui Iohannis.

"Nu sunteţi deloc îngrijorat de faptul că membrii PSD au decis să o propună pe Viorica Dăncilă ca prim-ministru după ce aceasta le-a spus că îşi asumă şi continuă modificarea legilor din domeniul justiţiei? Ştiţi că acest lucru transformă România în paradisul infractorilor şi duce la scoaterea României din Europa, pentru că nu va mai fi posibilă colaborarea judiciară cu statele membre dacă PSD va modifica, aşa cum doreşte, Codurile penale? Nu sunteţi deloc îngrijorat că decizia dvs contribuie la izolarea României pe plan internaţional", a întrebat Macovei.

Ea a atras atenţia şi asupra interviului în care Dăncilă vorbea despre Iran şi Pakistan ca "state membre", dar şi asupra faptului că în Parlamentul European aceasta nu a avut niciun raport în primul mandat de cinci ani şi un singur raport în acest mandat.

"Nu sunteţi deloc îngrijorat de informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora unul din asistenţii săi parlamentari ar fi trimis în judecată în dosarul Dragnea? Aţi verificat această informaţie? Nu sunteţi deloc îngrijorat că cel de-al treilea prim-ministru propus de PSD este perceput ca fiind 'omul lui Dragnea', adică al unui politician condamnat definitiv, trimis în judecată şi cercetat în alte dosare? Eu sunt foarte îngrijorată şi cred că mulţi români sunt îngrijoraţi, mulţi români care v-au votat în 2014. Dacă aţi apreciat că PSD&ALDE se vor deteriora şi mai tare cu doamna Dăncilă pe post de prim-ministru, mulţi credem că până atunci vor distruge România. Astăzi le-aţi uşurat această misiune", a conchis Macovei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel