Macron către Biden: 'Welcome back' în Acordul de la Paris privind schimbările climatice

Macron către Biden: 'Welcome back' în Acordul de la Paris privind schimbările climatice

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a adresat miercuri un tweet în engleză noului preşedinte american Joe Biden, salutând decizia sa de a reveni în Acordul de la Paris, din care SUA au ieşit în urma unei decizii a lui Donald Trump, relatează AFP.

"Welcome back! (Bine aţi revenit!). Lui Joe Biden şi Kamalei Harris, cele mai bune urări în această zi istorică pentru poporul american", scrie şeful statului francez în mesaj.

"Numai împreună vom putea reuşi să facem faţă provocărilor timpului nostru. Numai împreună vom putea schimba situaţia climatică acţionând pentru planeta noastră", a adăugat Macron.

După ceremonia de învestitură de la Washington, Joe Biden ar urma să ia 17 decizii prezidenţiale pentru a reveni asupra unor măsuri ale erei Trump, angajându-se în special să readucă SUA în Acordul de la Paris privind climatul şi în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, notează France Presse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro