Macron va fi primit de Putin înaintea finalei, într-un weekend dens în întâlniri pentru liderul rus (Kremlin)

Macron va fi primit de Putin înaintea finalei, într-un weekend dens în întâlniri pentru liderul rus (Kremlin)

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care se va deplasa la Moscova pentru a asista la finala Cupei Mondiale la fotbal, va fi primit duminică la Kremlin de omologul său rus, Vladimir Putin, a anunţat vineri preşedinţia rusă, potrivit AFP.

Preşedintele Putin ''va discuta duminică cu preşedinţii ţărilor care s-au calificat în finala Cupei Mondiale 2018'', a declarat pentru presă Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului.

Putin va avea ''întâlniri separate'' la Kremlin cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu preşedinta croată Kolinda Grabar-Kitarovic, a menţionat Uşakov.

Potrivit Palatului Elysée, întâlnirea Macron-Putin a fost decisă marţi seară, într-o scurtă discuţie telefonică avută de cei doi lideri după semifinala Franţa-Belgia, pe care Macron a urmărit-o la Sankt Petersburg.

''Preşedintele francez îl va informa (pe omologul său rus, n.red.) despre rezultatele summitului NATO'' care a avut loc pe 11 şi 12 iulie, la Bruxelles, a indicat Iuri Uşakov.

Potrivit acestuia, Putin va evoca, în timpul întâlnirii cu Macron, summitul pe care îl are programat luni, la Helsinki, cu preşedintele american Donald Trump.

Tot duminică, înaintea finalei în care se vor întâlni echipele Franţei şi Croaţiei, preşedintele Putin se va întâlni cu emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad al-Thani, cu premierul ungar Viktor Orban, precum şi cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi cu cel al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a mai anunţat Uşakov.

Sâmbătă, şeful statului rus îl va primi pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care se va afla la Moscova după două zile de la vizita prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a informat aceeaşi sursă.

Potrivit lui Uşakov, Putin se va mai întâlni sâmbătă cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu cel al Gabonului, Ali Bongo Ondimba, şi cu cel al Sudanului, Omar al-Bashir.

În total, 12 şefi de stat, precum şi prim-miniştri şi responsabili de rang înalt străini vor asista la finala de duminică de la Moscova, a indicat Uşakov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...

5 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice