MAE al Rusiei a cerut NATO să retragă promisiunea privind admiterea Ucrainei și Georgiei în rândul Alianței

MAE al Rusiei a cerut NATO să retragă promisiunea privind admiterea Ucrainei și Georgiei în rândul Alianței

Ministerul rus al Afacerilor Externe a cerut Alianţei Nord-Atlantice să retragă promisiunea privind admiterea Ucrainei și Georgia în rândul NATO. Solicitarea respectivă a fost făcută publică de către ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov. Riabkov a declarat: ”NATO ar trebui să-și retragă promisiunea de a admite Ucraina și Georgia în rândul Alianței”. ”Moscova cere ca NATO să reconsidere şi să-și retragă în mod oficial decizia din 2008, potrivit căreia Ucraina și Georgia ar putea să adere la Alianță”, a declarat ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov.

”Susţinem cu o totală fermitate faptul că solicităm retragerea în mod oficial a deciziei summitului de la București (al NATO – n. red.), din 2008, potrivit căreia Ucraina și Georgia vor deveni membre NATO”, a declarat ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, într-un interviu acordat revistei ”Mejdunarodnaia Jizni”. Noi susţinem că ar trebui exclusă în principiu o extindere viitoare a NATO”, a mai spus diplomatul. Potrivit acestuia, toate activitățile Alianței trebuie să fie resetate şi aduse la pozițiile care existau în momentul semnării actului fundamental Rusia-NATO. Pe 17 decembrie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a publicat o listă cu proiectele unor acorduri ce urmează să fie semnate între Rusia și Statele Unite, Rusia şi NATO, privind asigurarea unor garanții de securitate. Documentele au fost deja transmise autorităţilor de la Washington și aliaților săi. Unul dintre punctele cheie ale acestor proiecte este cel referitor la propunerea ca NATO să ofere garanții de securitate, potrivit cărora Alianța nu se va extinde pe teritoriul Ucrainei./vdraguta/sdm2

(www.ria.ru – 27 decembrie)

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”