MAE: Aproximativ 2 milioane de buletine de vot vor fi trimise la secțile din străinătate; procesul a început

MAE: Aproximativ 2 milioane de buletine de vot vor fi trimise la secțile din străinătate; procesul a început

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, urmând ca acestea să fie puse la dispoziția birourilor secțiilor de votare din străinătate organizate pentru alegerile parlamentare, informează un comunicat de presă al instituției remis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pentru cele 417 secții de votare din străinătate, MAE trimite 1.993.930 buletine de vot (996.965 de buletine pentru alegerea Senatului și 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputaților). Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ținând cont de prezența la vot de la procesele electorale anterioare și dispersia teritorială a comunităților românești, precizează MAE.

Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediază și celelalte materiale necesare votării: timbre autocolante, ștampile cu mențiunea votat, ștampile de control, plicuri transparente, tușiere, tuș, formulare tipizate.

Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților prevede că Biroul electoral de circumscripție nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării distribuie birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe, buletinele de vot, ștampila de control și ștampilele cu mențiunea "Votat", formularele pentru încheierea proceselor-verbale, precum și celelalte materiale necesare procesului electoral.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...