MAE-atenționare de călătorie Bulgaria: Pot crește timpii de așteptare la graniță din cauza numărului mare de mașini

MAE-atenționare de călătorie Bulgaria: Pot crește timpii de așteptare la graniță din cauza numărului mare de mașini

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Bulgaria că, de vineri până marți, din cauza numărului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, există posibilitatea creșterii timpilor de așteptare și a formării de aglomerări la punctele de trecere, în special la Giurgiu - Ruse.

Potrivit unui comunicat al MAE remis vineri AGERPRES, se estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra în seara zilei de vineri și în dimineața zilei de sâmbătă, pe sensul de ieșire din România, precum și în seara zilei de marți pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în țara noastră.

Timpul suplimentar de așteptare poate fi cauzat la punctul de frontieră Giurgiu — Ruse, pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România, de procedura de colectare a taxei de pod, susține MAE.

"Cetățenii români sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ și https://www.mvr.bg/gdgp ) și să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno — bulgară", precizează comunicatul citat.

De asemenea, MAE informează cetățenii români care tranzitează Bulgaria cu destinația Grecia și care doresc să treacă granița pe la Makaza că au la dispoziție și punctele de frontieră limitrofe Zlatograd și Ivaiylovgrad, care sunt deschise circulației pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t și o capacitate de transport de 8+1 locuri.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță', care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

3 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

4 Litoralul în comunism / „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”

5 Fostul președinte și premier al Albaniei, dezvăluiri despre Florian Coldea. „Mafia internațională are un mare interes”