MAE: Avem în atenție incidentul de la Munchen

Ministerul Afacerilor Externe are în atenție incidentul de la Munchen și a întreprins în regim de urgență demersurile specifice pe lângă autoritățile competente locale pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii acestuia și cetățenia victimelor, precizează, vineri, un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, Consulatul General al României la Munchen este în așteptarea răspunsului din partea autorităților locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, dacă situația o va impune.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate — CCSCRS și preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) și telefonul de urgență al oficiului consular +49 1602087789.

Mai mulți oameni au murit în urma unui incident armat produs vineri seară într-un centru comercial din Munchen, capitala landului Bavaria din sud-estul Germaniei, relatează Reuters, citând media germane.

Muncher Abendzeitung și televiziunea germană NTV avansează un bilanț de până la 15 morți în atacul care, potrivit poliției locale, ar fi fost comis de mai mulți indivizi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!