MAE: Avem în atenție incidentul de la Munchen

MAE: Avem în atenție incidentul de la Munchen

Ministerul Afacerilor Externe are în atenție incidentul de la Munchen și a întreprins în regim de urgență demersurile specifice pe lângă autoritățile competente locale pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii acestuia șicetățenia victimelor, precizează, vineri, un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, Consulatul General al României la Munchen este în așteptarea răspunsului din partea autorităților locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, dacă situația o va impune.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate — CCSCRS și preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) și telefonul de urgență al oficiului consular +49 1602087789.

Mai mulți oameni au murit în urma unui incident armat produs vineri seară într-un centru comercial din Munchen, capitala landului Bavaria din sud-estul Germaniei, relatează Reuters, citând media germane.

Muncher Abendzeitung și televiziunea germană NTV avansează un bilanț de până la 15 morți în atacul care, potrivit poliției locale, ar fi fost comis de mai mulți indivizi .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

5 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas