MAE: Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

MAE: Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să tranziteze cu TIR-ul prin punctele de trecere frontieră Csanádpalota / Nădlac 2 (autostradă) și Nagylak / Nădlac 1 că, din cauza controalelor vamale amănunțite, s-au format coloane lungi de 10-15 km, respectiv 5-8 km, dar fără a afecta circulația autoturismelor.

Se recomandă și folosirea rutelor de trecere pe la punctele de frontieră  Battonya/Turnu spre Arad, iar Csengersima/ Cenad spre Timișoara, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta+3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …