MAE: Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să tranziteze cu TIR-ul prin punctele de trecere frontieră Csanádpalota / Nădlac 2 (autostradă) și Nagylak / Nădlac 1 că, din cauza controalelor vamale amănunțite, s-au format coloane lungi de 10-15 km, respectiv 5-8 km, dar fără a afecta circulația autoturismelor.

Se recomandă și folosirea rutelor de trecere pe la punctele de frontieră  Battonya/Turnu spre Arad, iar Csengersima/ Cenad spre Timișoara, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta+3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…