MAE: Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să tranziteze cu TIR-ul prin punctele de trecere frontieră Csanádpalota / Nădlac 2 (autostradă) și Nagylak / Nădlac 1 că, din cauza controalelor vamale amănunțite, s-au format coloane lungi de 10-15 km, respectiv 5-8 km, dar fără a afecta circulația autoturismelor.

Se recomandă și folosirea rutelor de trecere pe la punctele de frontieră  Battonya/Turnu spre Arad, iar Csengersima/ Cenad spre Timișoara, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta+3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă