MAE: Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

MAE: Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să tranziteze cu TIR-ul prin punctele de trecere frontieră Csanádpalota / Nădlac 2 (autostradă) și Nagylak / Nădlac 1 că, din cauza controalelor vamale amănunțite, s-au format coloane lungi de 10-15 km, respectiv 5-8 km, dar fără a afecta circulația autoturismelor.

Se recomandă și folosirea rutelor de trecere pe la punctele de frontieră Battonya/Turnu spre Arad, iar Csengersima/ Cenad spre Timișoara, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta+3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…