MAE confirmă că un român a murit într-un accident rutier în Belgia; alţi doi români - răniţi uşor

MAE confirmă că un român a murit într-un accident rutier în Belgia; alţi doi români - răniţi uşor

Un cetăţean român a murit într-un accident rutier produs în Belgia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

"Ambasada României la Bruxelles are în atenţie accidentul rutier produs în data de 16 octombrie în zona Munos, Regatul Belgiei, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în România", se arată în răspuns.

Imediat după semnalarea cazului, precizează sursa citată, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare. Conform datelor preliminare obţinute, în urma accidentului, un cetăţean român a decedat, iar alţi doi au fost răniţi uşor iar reprezentanţii ambasadei române în Belgia sunt în contact cu familia persoanei decedate.

"Ambasada României la Bruxelles monitorizează cu prioritate situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară atât cetăţenilor români răniţi, cât şi familiei persoanei decedate, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi a certificatului de deces", precizează MAE.

Un român a murit marţi în urma unui accident rutier produs în localitatea belgiană Bertrix şi alţi doi români sunt răniţi, relatează website-ul lavenir.net.

Conducătorul vehiculului înmatriculat în România a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a izbit un copac, după care vehiculul a căzut într-un pârâu.

Toţi cei trei ocupanţi ai autoturismului sunt români. Unul dintre ei, care era pe bancheta din spate, a decedat, iar ceilalţi doi sunt răniţi şi au fost transportaţi la spitalul din Libramont. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"