MAE: Timpul de aşteptare în punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata - Promachonas a scăzut la 3 ore

MAE: Timpul de aşteptare în punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata - Promachonas a scăzut la 3 ore

Coloana de autovehicule care aşteaptă să treacă graniţa între Bulgaria şi Republica Elena se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore, a informat, sâmbătă seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic aflaţi la faţa locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaţionale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE şi o bandă pentru autoturisme din state non-UE", a precizat sursa citată.

MAE a mai precizat că reprezentanţii diplomatici ai României au fost prezenţi pe parcursul întregii zile la faţa locului, în punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata - Promachonas, şi au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii şi a femeilor însărcinate sau a altor cazuri speciale.

Potrivit unor precizări anterioare ale MAE, aglomeraţia din punctul de frontieră este generată de faptul că autorităţile elene testează toţi cetăţenii statelor non-UE, menţionează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit că, potrivit datelor oficiale comunicate de autorităţile locale, ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră - Promachonas (Serres) - Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) - Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) - Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Potrivit informaţiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întindea, în cursul după-amiezii, pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ şase ore. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...