Mafia cu gulere galbene/Te crucești când citești așa ceva!

Mafia cu gulere galbene/Te crucești când citești așa ceva!

Secretarul de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului a demisionat după Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care acesta se lăuda apropiaţilor cum a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli. Gelu Puiu îi raporta fostului ministrul al mediului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate. Alexe este acum șeful CJ Iași.

În jurul lui Gelu Puiu funcționa o întreagă camarilă. Director său de cabinet era Roxana Teodora Cozmanciuc, soția baronului PNL de Neamț, Mugurel Cozmanciuc. La cabinetul lui Gelu Puiu a lucrat și Laurențiu Ștefan Rusu, fostul șef al SRI Neamț, în calitate de consilier fiind subordonat direct doamnei Cozmanciuc.

Costel Alexe la ordinul căruia Gelu Puiu organiza șantajul la șefii de Direcții Silvice și Mugurel Cozmanciuc sunt pupilii celebrului baron Relu Fenechiu, condamnat în mai multe dosare de corupție.

Mugurel Cozmanciuc și Costel Alexe au fost acuzați recent de DNA.

Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată în februarie de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

Presa locală a scris că Mugurel Cozmanciuc este de loc din Pojorâta, Suceava, o localitate situată la nici 6 kilometri de Câmpulung Moldovenesc, locul de baștină al lui Gelu Puiu.

Când fost promovat prima dată secretar de stat în 2013, Gelu Puiu era șef al Ocolului Silvic Cârlibaba, din Suceava, numirea sa pe o funcție atât de importantă la București dând frâu liber la tot felul de speculații. S-a spus că a căpătat funcția pe filiera lui Relu Fenechiu, liberalul infractor care a stat în închisoare pentru fapte de corupție. Fenechiu este cel care le-a ghidat pașii în politică lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor până ieri, și lui Mugurel Cozmanciuc, deputat PNL de Neamț, nota presa locală.

Potrivit înregistrărilor, mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului, arată Recorder.

Omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, care îi amenința pe directorii din sistemul silvic cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

CE SCRIA NUTOTEI DESPRE FAMILIA COZMANCIUC:

La 20 de ani, domnul Mugur Cozmanciuc se înscrie în PNL, în timp ce face cursurile de Drept la o catastrofă de universitate privată la Iași. În 2014, universitatea va fi închisă de guvern. Termină facultatea și conform CV-ului nu face absolut nimic timp de doi ani. Lucru care îl face perfect pentru poziția de consilier municipal din partea PNL la Iași, la 26 de ani.

Este acuzat de incompatibilitate și este forțat să demisioneze după doi ani. Absolut meritat ,omul care nu a făcut nimic-nimic până la 29 de ani, conform propiului CV, și a fost forțat să demisioneze pentru incompatibilitate este numit director la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Este cunoscut în Iași drept omul/finul lui Relu Fenechiu. Relu Fenechiu este primul ministru al Transporturilor liberal care este acuzat de 46 de acte de corupție de DNA și condamnat la cinci ani închisoare. În timp ce Cozmanciuc este la Oficiul de Cadastru, instituția cumpără pe un preț de trei ori mai mare decât ar fi costat construcția unui sediu nou o clădire, care aparține, desigur o coincidență, unui partener de afaceri al șefului de partid al domnului Cozmanciuc, domnul Fenechiu.

Își face treaba la Cadastru și după un pic peste doi ani devine director Compartiment Juridic la firma pentru care a fost dat afară de pe poziția de consilier local, firmă care acum nu mai există. A fost redenumită, că doar așa fac oamenii de treabă. În perioada în care el este ditamai directorul juridic, firma are doi angajați. Soția domniei lui a fost și ea jurist la aceeași firmă.

Cariera soției este cel puțin la fel de siderantă. Doamna Cozmanciuc a terminat zootehnia și, desigur, și ea a făcut o altă bombă de facultate pe bani tot la Drept și apoi un masterat la aceeași facultate. În timp ce își face masteratul face și un doctorat pe creșterea bovinelor, predă la zootehnie și este jurist la firma mamei soțului pentru un an. O lovește și pe ea geniul și la 25 de ani, anul în care soțul devine director la Cadastru, ea devine ca orice tânără zootehnistă comisar la Garda Financiară.

La 31 de ani, domnul Cozmanciu este numit director de marketing la CET Iași, firma de stat de care sunt legate niște scandaluri uriașe. În perioada în care este director de marketing la stat mai este și consilier juridic în alte trei locuri, că doar așa e cu munca la stat. Firesc, CET intră în faliment, iar domnul Cozmanciuc devine printr-o minune director la o firmă implicată în falimentul CET, căci așa e cu liberalismul de Iași.

Perfect justificat, următoarea lui numire este pe un domeniu cu care nu are absolut nicio legătură – secretar de stat la Ministerul Mediului și Pădurilor pentru vreo 6 luni în care își face și campanie la greu și după care, firesc pentru orice apropiat a lui Fenechiu, ajunge deputat în Parlament.

Cariera nevestei domnului Cozmanciuc bubuie și ea. La 31 de ani specialista în pești guppy și taurine de rasă Bălțată cu Negru, fina lui Fenechiu trece de la poziția de comisar la Garda Financiară la reprezentanta ministerului la conducerea Portului Constanța și a Corpului de Control al ministerului condus, iarăși coincidență, de Fenechiu. Apare și prin concursurile de la Consiliul National al Magistraturii unde este foarte probabil să fii lucrat, căci trăim într-o lume normală la cap.

Conform ultimei declarații de avere, doamna Cozmanciuc în 2019 este șefa compartimentului juridic al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică, unde primește cam 3.000 de euro pe lună din banii proștilor. Singurul CV disponibil este din 2011. Acum este directoare de cabinet de secretar de stat la Ministerul Mediului. SURSA: Flux24.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina