Mafia PSD n-a murit! Bani europeni pentru firma lui Chirieac de la ministerul Rovanei Plumb. Contractul, semnat în ultima zi ca ministru!

Mafia PSD n-a murit! Bani europeni pentru firma lui Chirieac de la ministerul Rovanei Plumb. Contractul, semnat în ultima zi ca ministru!

Mafia PSD n-a murit! Bani europeni pentru firma lui Chirieac de la ministerul Rovanei Plumb. Contractul, semnat în ultima zi ca ministru!

O asociere de trei firme, printre care şi cea administrată de analistul politic Bogdan Chirieac a câștigat în procedura de licitație deschisă un contract în valoare între 650.000 şi 790.000 de lei  de la Ministerul Fondurilor Europene, în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb. Banii sunt pentru promovarea valorilor europene în România, dezvăluie jurnalistul Virgil Burlă pe G4Media.ro.

Potrivit datelor din SEAP, contractul a fost semnat pe 24 aprilie 2019, câștigătoare fiind firmele THP Elemental Investments, SC YES AGENCY SRL şi Press Media Electronic. Tot în 24 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial decretul prin care președintele Iohannis a luat act de demisia lui Plumb de la minister.

L-am întrebat pe Chirieac cum se face că a câștigat contractul amintit în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb. ”Eu v-am sunat vreodată pe numărul acesta de telefon? Și atunci dumneavoastră de ce mă sunați pe numărul meu de mobil? Domnul meu, vă rog frumos, nu mă mai deranjați la telefon, dacă aveți întrebări adresați-le autorității de stat, nu mie”, a reacționat Chirieac, după care a întrerupt convorbirea.
Obiectul contractului, aşa cum apare precizat în portalul achiziţiilor publice este „Servicii pentru organizarea de evenimente dedicate promovării principiilor europene şi fondurilor ESI” şi are în vedere „Promovarea valorilor europene, a beneficiilor integrării şi a transformărilor petrecute în societatea românească după momentul aderării României la UE prin materialele distribuite/ prezentările realizate în cadrul a 15 evenimente dedicate fondurilor operaţionale”.

Oferta cea mai scăzută luată în considerare este de 652.500 de lei şi cea maximă de 789.750 de lei.

Pentru aceşti bani, cele trei firme trebuie să ofere servicii de reuniuni şi conferinţe organizate la hotel, să plătească servicii de catering, servicii de traducere, să împartă produse informative şi de promovare, să organizeze standuri de expoziţie.

Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ, componenta financiară având o pondere 60 la sută, în timp ce componenta tehnică, adică experienţa de coordonator de eveniment fiind notată cu 10 puncte, planul de lucru fiind notat cu 30 de puncte.

Durata contractului este de 20 de luni şi este finanţat exclusiv din fonduri europene, respectiv Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Elemental Investments este administrată de un anume Laurenţiu Niţă şi are sediul în Bucureşti, în timp ce Yes Agency aparţine unei femei, Maria Breban din Baia Mare.

Press Media Electronic este deţinută în proporţie de 94 la sută de Bogdan Chirieac, alte câte 3 procente fiind deţinute de Crişan Rudolf Andreescu şi Val Vîlcu.

Bogdan Chirieac este invitatul permanent al Antenei 3 şi România TV, două televiziuni de ştiri cu numeroase ieșiri anti europene și anti-occidentale.

În 2013, întrebat cum i se pare raportul MCV al Comisiei Europene, Chirieac a răspuns că „este din nefericire o ruşine pentru distinsa Comisie Europeană şi pentru UE, în ansamblul său”.

În noiembrie 2018, acelaşi analist politic comenta pe acelaşi subiect al MCV: „Trebuie să analizăm lucrurile și în contextul MCV-ului și rezoluției de ieri. Știți ce mă frapează de câteva ore? Termenii inacceptabili în care au fost redactate. Niciun stat nu ar accepta termenii de acolo (…) Când vrei să pui pe cineva în genunchi, întâi pronunți niște termeni inacceptabili. (…) Termenii rezoluției sunt inacceptabili pentru un stat independent și suveran. România nu îi poate accepta”.

Notă: O investigație realizată de Clever News Center


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?