Mafia PSD/O firmă cehă protejată de PSD a obținut creșterea prețului gazelor livrate populației chiar de la omul pus de PSD la conducerea sistemului energetic

Mafia PSD/O firmă cehă protejată de PSD a obținut creșterea prețului gazelor livrate populației chiar de la omul pus de PSD la conducerea sistemului energetic

Mafia PSD/O firmă cehă protejată de PSD a obținut creșterea prețului gazelor livrate populației chiar de la omul pus de PSD la conducerea sistemului energetic.

Arbitrul pieței energiei, ANRE, a decis miercurea trecută, în plină epidemie de coronavirus, să majoreze cu circa 20% prețul gazelor naturale furnizate clienților casnici de firma Premier Energy.

Majorarea s-a făcut prin ordinul 51/2020 al președintelui ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei), Dumitru Chiriță, și prevede o creștere de la circa 130 de lei la circa 160 de lei / MWh a prețurillor reglementate pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale în regim reglementat realizată de PREMIER ENERGY SRL pentru clienții casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate, dezvăluie G4Media.ro.

Foto: Prețurile majorate pentru Premier Energy

De notat că decizia de creștere a prețului gazelor pentru populație e luată pe fondul scăderii dramatice a cotațiilor internaționale la hidrocarburi (petrol și gaze), dar și al scăderii consumului global și național din cauza stopării multor activități economice.

Prețurile crescute ar fi urmat să fie valabile în perioada 1 aprilie – 30 iunie, dar intrarea lor în vigoare a fost stopată de Ordonanța Militară 4, publicată duminică în Monitorul Oficial. Ordonanța Militară prevede la Articolul 8 că ”în perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii ordonanței”.

  • Până la ora publicării articolului, nici ANRE și nici Premier Energy nu au răspuns la întrebările adresate de G4Media.ro. Vom actualiza articolul cu poziția lor dacă vom primi răspunsurile cerute.

Cine e Premier Energy și cum a fost ajutată de PSD

Premier Energy este o companie care furnizează gaze mai ales în sudul României, unde a concesionat acest serviciu. Face parte dintr-un conglomerat de trei companii românești deținute de off-shore-ul cipriot Ligatne Limited, deținut, conform Forbes România, de cehul Jiří Šmejc, prin intermediul firmei din Insulele Britanice Virgine – Serenity Resources Limited. Šmejc are afaceri de aproape 1 miliard de euro în domeniul jocurilor de noroc și hoteluri în Maldive, loc preferat pentru concedii al unor politicieni români.

Premier Energy, alături de Premier Energy Trading și Timgaz SA, sunt mari beneficiari ai controversatei OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei), grație măsurilor luate de guvernul PSD prin OUG 114 și unei decizii a ANRE, condusă de PSD-istul Dumitru Chiriță. Mai precis, aceste companii cumpără de la Romgaz gaze la prețul plafonat de 68 lei/MWh.

Conform site-ului fondului de investiții EMMA Group, Jiří Šmejc a fost, în ultimii 15 ani, unul dintre cei mai importanți antreprenori din Europa Centrală. A dezvoltat un furnizor de credite – Home Credit Group și fondul de investiții Emma. În 1999, Jiří Šmejc a devenit acționar al postul de televiziune NOVA din Cehia, vândut ulterior companiei americane CME cu aproape 1 miliard de euro. CME deține și postul românesc de televiziune PRO TV.

Cine e Dumitru Chiriță

Dumitru Chiriţă (foto: InquamPhotos / Octav Ganea), președintele ANRE, a fost numit în funcție de PSD, partidul în rândurile căruia fostul electrician şi-a desfășurat cariera politică. El a fost numit de Parlament în noiembrie 2017.

După ce a lucrat ca electrician șef de tură, Chiriță s-a transformat în sindicalist, apoi a intrat în PSD și a devenit vicepreședinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, apoi deputat.

Chiriță s-a remarcat și prin angajarea în instituția pe care o conduce a Nicoletei Iancu, nora deputatului PSD Iulian Iancu. Acesta este președintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților și principalul specialist pe energie al PSD.

Foto sus: Jiri Smejc, miliardarul ceh care controlează Premier Energy (Captură Youtube)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…