Magistrații Curții de Apel București sunt așteptaţi să dea sentința definitivă în dosarul Colectiv

Magistrații Curții de Apel București sunt așteptaţi să dea sentința definitivă în dosarul Colectiv

Magistrații Curții de Apel București sunt așteptaţi să dea astăzi sentința definitivă în dosarul Colectiv. Instanța este deja la a cincea amânare în acest dosar în care au fost condamnați, în primă instanță, între alții, fostul edil al sectorului 4, patronii clubului și ai firmei de artificii, pompieri de la ISU.

Colega noastră, Diana Surdu, urmărește decizia și ne oferă detalii în direct. Bună ziua, Diana. Te ascultăm.

Reporter: Bună ziua, Cătălin. Ultimul termen de judecată în dosarul Colectiv a fost în 21 decembrie. Biroul de presă al Curţii de Apel București a anunţat în această dimineaţă că astăzi, după ora 12:00, se va da decizia, dar şedinţa nu va fi publică.

În prima instanţă, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe cei trei patroni ai clubului la câte 11 ani şi opt luni de închisoare, iar pe fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, actual edil al sectorului 5 la 8 ani și 6 luni de detenţie. Între timp, Piedone a fost declarat suspect într-un alt dosar, fiind împiedicat de DNA să plece, acum două săptămâni, din ţară şi ridicat direct de pe Aeroportul Otopeni şi adus la DNA.

Dosarul Colectiv avea peste 50 de volume când a fost trimis în judecată, în 2016, de procurorii Anticorupție de Parchetul General. Cinci judecători au fost repartizați să soluţioneze acest proces, doi la Tribunalul București şi trei la Curtea de Apel Bucureşti. Sunt 12 inculpaţi în dosar, iar despăgubirile stabilite de Tribunalul Bucureşti s-au ridicat la 50 de milioane de euro.

Realizator: Mulțumim, Diana Surdu./csimion/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...