Magistrații Curților de Apel, nemulțumiți de intenția Guvernului de a modifica ordonanța privind salarizarea bugetarilor

Magistrații Curților de Apel, nemulțumiți de intenția Guvernului de a modifica ordonanța privind salarizarea bugetarilor

Magistrații Curții de Apel București, dar și cei de la curțile de apel din țară își exprimă dezacordul față de intenția Guvernului de a modifica Ordonanța de Urgență 20/ 2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Judecătorii atrag atenția că "prefigurata modificare a OUG 20/2016 în sensul aflat azi în dezbatere reprezintă un potențial risc de adâncire a inechităților, explicit recunoscute prin prevederile acestui act normativ".

"Având în vedere că răspunsul Executivului la solicitarea ordonatorilor secundari de credite din instanțele judecătorești de a se proceda la aplicarea corectă a OUG 20/2016 constă în modificarea precipitată a prevederilor acestui act normativ, în sensul excluderii din domeniul ordonanței a drepturilor salariale recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive, considerăm necesar a atrage atenția asupra consecințelor unui atare demers", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Curtea de Apel București, semnat și de președinții tuturor curților de apel din țară.

Magistrații susțin, de asemenea, că "referirea la excluderea unor drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, care în fapt au procedat la aplicarea de acte normative din domeniul salarizării personalului plătit din fondurile publice, constituie o încălcare a efectului obligatoriu și a prezumției absolute de adevăr de care aceste hotărâri se bucură".

"Consecința modificărilor preconizate este tocmai ignorarea principiului fundamental al egalității în fața legii și al nediscriminării, consacrat de art. 16 din Constituția României revizuită, fiind totodată și în flagrant dezacord cu scopul declarat al OUG nr. 20/2016 de înlăturare a inechităților între persoanele plătite din fondurile publice, aflate în aceeași situație", se mai arată în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?