MAI: Efective suplimentare în zonele afectate de inundații

MAI: Efective suplimentare în zonele afectate de inundații

Ministerul de Interne a dislocat, în ultimele 48 de ore, efective de pompieri din județele fără probleme către zonele afectate de inundații - Caraș-Severin, Timiș, Bacău și Neamț, pentru prevenirea situațiilor de urgență.

"Pentru asigurarea intervenției operative și limitarea efectelor acestor fenomene periculoase au acționat peste 3.000 de pompieri, polițiști și jandarmi, cu 1.536 de mijloace de intervenție constând în motopompe de mare capacitate, bărci, autospeciale și autocamioane. La acest moment, toate persoanele evacuate în cursul zilei de ieri s-au întors la locuințele lor", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis miercuri AGERPRES.

* În județul Caraș-Severin au fost dislocați suplimentar 50 de pompieri din Dolj, București și Mehedinți cu 12 mijloace de intervenție

* în județul Timiș — pompieri din Hunedoara, Bihor și Arad cu 16 motopompe și autocamioane

* în județul Bacău — 33 de pompieri cu 23 de mijloace de intervenție din Călărași, Covasna, Prahova, Harghita, Ialomița și de la unitatea Ciolpani

* în județul Neamț — 20 de pompieri cu 7 motopompe și camioane din Cluj și Mureș.

În județele aflate încă sub avertizări hidrologice rămân activate grupele operative ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență.

De asemenea, forțele detașate în cursul zilei de marți în județele afectate de inundații rămân în teren până la normalizarea situației.

''În cursul nopții trecute și în această dimineață, pompierii, jandarmii și polițiștii au acționat, alături de autoritățile locale, pentru protejarea populației, pentru supraînălțarea digurilor și pentru scoaterea apei din locuințe, curți și grădini'', precizează MAI.

În localitatea Gătaia, județul Timiș, se acționează în prezent pentru supraînălțarea digului cu saci de nisip, având în vedere avertizarea hidrologică ce vizează râul Bârzava.

În ultimele 48 de ore au fost emise 100 de avertizări meteorologice și hidrologice, care au vizat cea mai mare parte a țării, 50 dintre acestea fiind cu efecte imediate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 De citit!

4 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

5 Așa o fi?