MAI prorogă termenele din Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie

MAI prorogă termenele din Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie

Astfel, poliţiştii pot primi în continuare drepturile de echipament, inclusiv în bani. Instituţia susţine că decizia a fost luată din cauza întârzierilor semnificative înregistrate la nivel internaţional în furnizarea materiilor prime şi a materialelor necesare confecţionării noilor uniforme.

”Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia de a proroga termenele prevăzute de OMAI nr.183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor de la 30.06.2022 la 30.09.2022, astfel încât poliţiştii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege”, a transmis, marţi, MAI, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că prorogarea termenelor este prevăzută în proiectul ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021, care a fost postat pe pagina de Internet a MAI, www.mai.gov.ro, la secţiunea transparenţă decizională.

Orice persoană interesată poate trimite propuneri, sugestii şi opinii cu privire la acest proiect în termen de 10 de zile calendaristice, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

”Potrivit prevederilor cuprinse în anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, cu modificările ulterioare, începând cu luna iulie 2022 şi până la data de 31 decembrie 2024 sau până la realizarea dotării integrale cu articolele de echipament prevăzute în Normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la HG nr. 1061/2002, în funcţie de situaţia care intervine prima, poliţiştii urmau să primească numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părţi anuale”, a mai transmis MAI.

Instituţia susţine că ”această decizie a fost determinată de motive obiective, respectiv de întârzierile semnificative înregistrate la nivel internaţional în furnizarea materiilor prime şi a materialelor necesare confecţionării noilor uniforme din cauza contextului economic mondial actual”.

”Obiectivul conducerii MAI este ca noile uniforme să fie confecţionate din materiale care să asigure confort şi protecţie poliţiştilor şi care să răspundă nevoilor structurilor operative. În acest context, pentru ca drepturile de echipament ale poliţiştilor să nu fie afectate, conducerea MAI a luat decizia de a modifica anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, astfel încât poliţiştii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie-30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege”, mai arată MAI.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari