Mai puţin de jumătate dintre angajatorii controlaţi săptămâna trecută pentru combaterea pandemiei au fost sancţionaţi

Mai puţin de jumătate dintre angajatorii controlaţi săptămâna trecută pentru combaterea pandemiei au fost sancţionaţi

Acţiunile de control efectuate în perioada 17 - 22 august de reprezentanţii Inspecţiei Muncii în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 au avut ca rezultat aplicarea a 739 sancţiuni contravenţionale pentru 514 angajatori, din totalul de 1.329 de angajatori controlaţi la nivel naţional, potrivit unui comunicat remis luni de Inspecţia Muncii.

Amenzile aplicate s-au ridicat la valoarea totală de 226.000 lei şi au fost dispuse şi 895 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

Cel mai mare număr de angajatori controlaţi a fost înregistrat în judeţul Braşov - 76 de societăţi comerciale controlate, Bucureşti 71 şi judeţul Constanţa - 124 de companii controlate.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate angajatorilor din judeţele Bacău - 73 de sancţiuni, Timiş - 51 şi Brăila - 43 de sancţiuni aplicate.

Pe de altă parte, amenzile totale aplicate în cadrul acţiunilor de control desfăşurate de Inspectoratele Teritoriale de Muncă în perioada 17 - 22 august s-au ridicat la valoarea de 4.120.100 de lei, din care 3.894.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au depistat 170 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au aplicat 1.672 de avertismente şi au dispus 3.569 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin