Maior, chemat la ordine de Ministerul de Externe după ce a spus că scrisoarea lui Giuliani e rezultatul lobby-ului făcut de penali

Maior, chemat la ordine de Ministerul de Externe după ce a spus că scrisoarea lui Giuliani e rezultatul lobby-ului făcut de penali

George Maior, ambasadorul României în SUA, va fi chemat la explicații în centrala Ministerului de Externe după ce a declarat că scrisoarea prin care Rudolph Giuliani cere amnistie a fost rezultatul lobby-ului făcut de personaje care au avut probleme cu justiția, anunță ministerul (G4Media).

Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE… Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state”, se arată în comunicat.

Nu e clar la ce referă exact Ministerul de Externe atunci când vorbește de relațiile bilaterale cu alte state, dar fiind că Rudolph Giuliani nu are nici o calitate oficială în administrația americană, el fiind doar avocatul particular al lui Donald Trump.

Domnul Giuliani este un personaj spumos şi combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump, în orice caz este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”, a declarat George Maior la reuniunea anuală a diplomației române, potrivit News.ro.

Reamintim că Giuliani, fost primar al New York-ului și actual avocat și consultant, i-a cerut președintelui Iohannis să dea o amnistie pentru cei condamnați pentru corupție în baza protocoalelor dintre SRI și parchete.

Comunicatul MAE:

Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției.

Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.
Reamintim că liniile de acțiune ale amabasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...