Majoritatea britanicilor se opun unui al doilea referendum asupra ieșirii din UE (sondaj)

Majoritatea britanicilor se opun unui al doilea referendum asupra ieșirii din UE (sondaj)

Majoritatea britanicilor se opun unui al doilea referendum asupra apartenenței la Uniunea Europeană și aproape jumătate cred că noul prim-ministru Theresa May ar trebui să-și continue mandatul fără a convoca alegeri generale, potrivit unui sondaj publicat sâmbătă și citat de Reuters.


Sondajul realizat de ComRes pentru ziarele Sunday Mirror și Independent constată că 57% dintre cei chestionați nu doresc un al doilea referendum privind Brexit, față de 29% care îl vor.

46% afirmă că May nu ar trebui să convoace alegeri, în timp ce 38% cred că ea ar trebui să meargă prin țară pentru a obține sprijin pentru programul ei de a scoate Marea Britanie din blocul la care s-a alăturat în 1973.

În referendumul din iunie, 52% dintre cei care au luat parte au votat pentru ieșirea din UE, în timp ce 48% au votat pentru a rămâne, fapt ce a determinat ca mulți susținători șocați din tabăra "Remain" să ceară repetarea referendumului. Patru milioane de persoane au semnat o petiție pentru a cere un al doilea referendum, amintește Reuters.

Dar May, care a preluat funcția de prim-ministru după ce David Cameron a demisionat în urma rezultatului, a exclus un al doilea vot, spunând că "Brexit înseamnă Brexit".

Partidul conservator la putere a obținut o victorie neașteptată la ultimele alegeri generale din 2015 și May a declarat că nu ar trebui să fie altele până în 2020.

ComRes a intervievat 2.097 de adulți online între 13 și 15 iulie, adaugă Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...