Majoritatea britanicilor sunt în favoarea rămânerii în UE (sondaj)

Majoritatea britanicilor sunt în favoarea rămânerii în UE (sondaj)

Un nou referendum privind Brexit-ul ar da câştig de cauză taberei rămânerii în Uniunea Europeană cu 54% din voturi, potrivit unui sondaj prezentat luni de postul de televiziune Channel 4, relatează AFP.

Sondajul a fost efectuat online de societatea Survation pe un eşantion de 20.000 de persoane, în toate circumscripţiile din Regatul Unit, între 20 octombrie şi 2 noiembrie. El a fost prezentat ca fiind "cel mai mare sondaj de opinie independent legat de Brexit".

"Considerăm că Regatul Unit ar vota pentru rămânerea în cadrul UE cu o majoritate de 54% din voturi, faţă de 46%" în favoarea retragerii, au afirmat autorii anchetei într-un comunicat.

La referendumul privind Brexit-ul, organizat la 23 iunie 2016, 52% dintre britanici au votat pentru ieşirea ţării lor din UE.

"Susţinerea acordată ieşirii din UE s-a redus semnificativ în zonele în care s-a înregistrat votul cel mai masiv în favoarea Brexit-ului în 2016", a explicat Survation.

Votul în favoarea retragerii ar pierde peste 14 puncte, până la 48,29%, în districtul londonez Barking and Dagenham, potrivit anchetei de opinie.

Acest recul este mai mare de 10 puncte în mai multe oraşe pro-Brexit din Anglia, printre care Southampton (-12,01), Sunderland (-10,73) sau Middlesbrough (-10,54).

În circumscripţia Boston (estul Angliei), unde, în 2016, s-a înregistrat cel mai mare scor în favoarea Brexit-ului, 75,56%, acesta ar scădea cu peste cinci puncte, la 70,36%, dacă s-ar organiza un nou referendum.

În City of London, cartierul financiar al capitalei care a votat masiv împotriva Brexit-ului, s-a observat una dintre cele mai reduse creşteri (+1,96, la 26,67%).

În timp ce ieşirea Regatului Unit din UE urmează să devină efectivă la 29 martie 2019, negocierile dintre Londra şi Bruxelles asupra unui acord de divorţ nu au dus deocamdată la niciun rezultat, cele mai mari probleme ridicându-le găsirea modalităţii de a evita reintroducerea frontierei fizice între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62