Majoritatea germanilor sunt de părere că antisemitismul este în creştere în ţara lor (sondaj)

Majoritatea germanilor sunt de părere că antisemitismul este în creştere în ţara lor (sondaj)

Majoritatea alegătorilor din Germania sunt de părere că antisemitismul este în creştere în ţara lor, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii vineri, la câteva zile după tentativa de atac asupra unei sinagogi, informează dpa.

Potrivit sondajului realizat de Infratest Diamp pentru postul ARD, 59 la sută dintre germani consideră că antisemitismul a crescut în Germania, o creştere cu 19 la sută comparativ cu anul trecut.

În acelaşi timp, numărul de germani care cred că ostilitatea faţă de evrei nu a crescut a scăzut cu 16 la sută, ajungând până la 35 la sută dintre respondenţi.

Sondajul de opinie a fost realizat după ce un bărbat german de 27 de ani, înarmat cu explozibil şi o armă de foc, a încercat să intre într-o sinagogă aglomerată în oraşul Halle din estul Germaniei, de Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.

Doi oameni, o femeie care trecea prin zonă şi un bărbat dintr-un magazin de kebab, au fost ucişi în atac, care, după cum a recunoscut mai târziu atacatorul, a avut motivaţie extremistă şi antisemită.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina