Malaezia: Mahathir Mohamad, în vârstă de 92 ani, devine prim-ministru

Malaezia: Mahathir Mohamad, în vârstă de 92 ani, devine prim-ministru

Mahathir Mohammad, în vârstă de 92 de ani, a depus jurământul în calitate de prim-ministru al Malaeziei joi, devenind cel mai vârstnic şef de guvern din lume, la o zi după victoria opoziţiei la alegerile legislative, care a marcat eşecul unei coaliţii aflate la putere de 61 de ani, relatează AFP.

Purtând veşmântul tradiţional malaezian, Mahathir a depus jurământul în faţa regelui Muhammad al V-lea, la palatul naţional.

La 15 ani după ce părăsise puterea, Mahathir (fost premier între 1981 şi 2003) a revenit în mod spectaculos pe scena politică pentru a-l înfrunta pe fostul său protejat, premierul care-şi încheie mandatul, Najib Razak (64 de ani), învingând coaliţia Frontul Naţional, care s-a aflat la putere de la declararea independenţei ţării în 1957 faţă de imperiul britanic.

Coaliţia de opoziţie condusă de Mahathir, Pactul Speranţei, a obţinut 121 de mandate în parlament, care are 222 de deputaţi, respectiv majoritatea absolută pentru a forma un guvern.

Frontul Naţional a obţinut doar 79 de mandate, faţă de 133 la alegerile precedente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante