Mama asasinului lui Shinzo Abe şi-a adus familia în pragul sărăciei. A vândut casa pentru a dona peste 700.000 de euro Bisericii Unificării

Mama asasinului lui Shinzo Abe şi-a adus familia în pragul sărăciei. A vândut casa pentru a dona peste 700.000 de euro Bisericii Unificării

Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost motivat să-l ucidă pe Shinzo Abe din cauza sărăciei şi a presupusei legături a victimei cu secta Moon / Biserica Unificării din Coreea de Sud. El şi rudele sale n-ar mai fi rămas cu nimic după ce mama lor a vândut casa pentru a dona banii bisericii din Coreea de Sud, aşa că a ţinut să se răzbune prin uciderea fostului prim-ministru.

Conform surselor, el a crezut că bunicul fostului premier — un alt fost lider politic — a ajutat biserica să se extindă, iar despre Shinzo Abe bănuia că a avut o „relaţie strânsă” cu secta Moon, scrie Daily Mail.

Biserica a confirmat că mama ucigaşului este membră, dar nu a oferit nicio informaţie în privinţa banilor pe care i-a donat.

Yamagami a fost arestat vineri şi poate fi reţinut pentru ancheta poliţiei până la trei săptămâni înainte ca procurorii să decidă acuzarea.

Moartea lui Abe a scos la lumină legăturile sale şi ale partidului său de guvernare cu Biserica Unificării, care este cunoscută pentru poziţiile conservatoare anticomuniste şi nunţile sale în masă.

Rapoartele din Japonia au sugerat că mama lui Yamagami a donat 100 de milioane de yeni (peste 709.000 de euro) bisericii după ce a vândut casa familiei, precum şi pământul pe care l-a moştenit de la bunicul ei.

Asta a dus familia la faliment în 2002, potrivit ziarului Yomiuri Shimbun.

Informaţia a apărut în timp ce poliţia japoneză a declarat că a găsit numeroase urme de gloanţe pe o clădire din apropierea locului crimei. Se pare că acestea provin de la primul foc tras cu pistolul puternic artizanal al suspectului care l-a ratat de aproape pe Abe.

Shinzo Abe, cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, care şi-a păstrat un grad ridicat de influenţă după ce a demisionat în urmă cu doi ani din motive de sănătate, a fost împuşcat vineri, 8 iulie, în timpul unui discurs de campanie lângă o gară aglomerată din Nara, vestul Japoniei.

Un glonţ, tras la câteva secunde după primul din spatele lui Abe, l-a lovit exact când se întorcea din cauza pocniturii iniţiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”