Mâna la buzunare, a început marea prăduială liberală! Sinecură pentru partenerul de afaceri al lui Sebastian Burduja

Mâna la buzunare, a început marea prăduială liberală! Sinecură pentru partenerul de afaceri al lui Sebastian Burduja

Deputatul liberal Sebastian Burduja, presedinte al PNL Sector 1 si pana anul trecut secretar de stat in ministerul Finantelor nu castiga doar din politica, ci si din consultanta. Mai mult, partenerul sau de afaceri, Dragos Stefan Roibu, a fost numit director al Teletrans, subsidiara a Transelectrica, importanta firma de stat.

Conform declaratiei de avere pe 2020, Burduja a castigat in 2019 sume infime de la Transelectrica si de la Ministerul Finantelor, 4200 de lei, respectiv 4.800 de lei. Cea mai mare parte a veniturilor famiei Burduja a venit din inchirierea unei case in America, a unui apartament in tara si din dividendele incasate de la o firma de consultanta in care este actionar. Astfel, chiria unui apartament din SUA i-a adus liberalului 40.200 de dolari, imobilul fiind luat in rate pe 30 de ani contra a jumatate de milion de dolari.

Un apartament din Bucuresti donat catre Sebastian Burduja a mai adus familiei tanarului liberal o chirie de 52.000 de lei. Presedintele PNL Sector 1 mai are un apartament in Constanta, tot donat, cel mai probabil de tatal sau. Marinel Burduja este membru independent non-executiv al Consiliului de Administratie al ALRO Slatina si fost vicepresedinte al Bancorex, banca devalizata in anii 90.


Foto: Site-ul ALRO

Veniturile familiei au fost completate de salariul sotiei lui Sebastian, Emmaline Burduja, angajata a Bancii Mondiale la Bucuresti. Ea a fost platita cu 200.000 de lei.

O alta sursa de venit o reprezinta dividendele de 375.000 de lei, bani incasati din partea firmei Rise Consortium Partners SRL.

Potrivit confidas.ro, firma are ca obiect de activitate „activitati de studiere a pietei si de sondare a opiniei publice” si „lucrari de constructii a altor proiecte ingineresti”. In 2019, firma a avut o cifra de afaceri de 1075.000 de lei si un profit de 262.000 de lei cu un singur salariat.

In aceasta firma, Burduja detine 40% din partile sociale, diferenta de 60 procente fiind detinuta de un anume Dragos Stefan Roibu. In 2020 a fost numit director al Teletrans, o subsidiara a Transelectrica, societate cu capital majoritar de stat. Roibu nu si-a depus declaratiile de avere si de interese, chiar daca societatea este in subordinea Transelectrica.


Foto: Site-ul Transelectrica

In acelasi timp, prietenul lui Sebastian Burduja, Dragos Roibu este si membru al fundatiei Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (CAESAR), „o comunitate de experti dedicati dezvoltarii economice si consolidarii democratice a Romaniei”, fundatie infiintata de Sebastian Burduja, dezvăluie Aktual24.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro