Managerul Spitalului de Urgență Floreasca a fost demis

Managerul Spitalului de Urgență Floreasca a fost demis

Managerul Spitalului de Urgență Floreasca, Nicușor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate managerială", a anunțat joi ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, care s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secția specială pentru arși grav este funcțională.

"Am venit să verific personal ceea ce se anunțase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în țară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici și nu cred că acesta este scopul de a anunța triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiții pe care românii le fac din banii lor bani față de care suntem responsabili. Barocamera nu funcționează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituției", a spus ministrul.

El a adăugat că funcția de manager va fi ocupată de directorul medical Sorin Păun.

"Din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcțional acest bloc în totalitate. Ministerul Sănătății a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă — lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Bancă Mondială am reușit să trimitem oameni la specializare în Franța", a completat demnitarul.

O altă neregulă constatată joi de ministru la Spitalul Floreasca a fost aceea că personalul angajat al unității speciale de arși grav nu era la serviciu.

"Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate față de concetățenii noștri, cred că afirmațiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp, această mare investiție să poată să fie funcțională", a declarat ministrul.

Patriciu Achimaș Cadariu a precizat că i s-au dat "explicații abracadabrante". "Cred că am avut multă răbdare și am așteptat până în aprilie. Eu am dat un termen. În decembrie, dădeam un termen de trei luni. Cred că este luna aprilie, luna a patra. Chiar cred că nu am forțat pe nimeni să facă imposibilul. Așa mi s-a spus atunci că în trei luni poate să fie rezolvată problema", a declarat ministrul Sănătății.

Spitalul de Urgență Floreasca anunța miercuri într-un comunicat remis presei că unitatea pilot specializată în tratamentul pacienților arși grav a devenit operațională "la nivelul standardelor impuse de exigențele internaționale" .

"Spitalul Clinic de Urgență București anunță faptul că, în conformitate cu Programul Național de Îngrijire a Pacienților Arși Grav, unitatea pilot specializată în tratamentul acestor pacienți din cadrul spitalului nostru devine operațională la nivelul standardelor impuse de exigențele internaționale, beneficiind și de cunoștințele și abilitățile dobândite de personalul medical instruit în centre de elită din Franța (Paris, Bordeaux, Lille). Unitatea de Îngrijire a Pacienților Arși Grav beneficiază și de facilități de tratament prin terapie hiperbară atunci când pacienții au această indicație de excepție", se arăta în comunicatul de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...