Manda, despre întâlnirile Kovesi-Dumbravă: Discutau mai degrabă despre mandatele de securitate națională

Manda, despre întâlnirile Kovesi-Dumbravă: Discutau mai degrabă despre mandatele de securitate națională

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, a afirmat că generalul SRI Dumitru Dumbravă susține că în întâlnirile sale cu Laura Codruța Kovesi, din perioada în care ocupa funcția de procuror general, aveau ca temă, preponderent, mandatele de securitate națională.

 "A fost întrebat dacă se vedea cu doamna Kovesi și discutau despre dosare, așa cum ne-a spus domnul general Iliescu. Opinia domnului Dumbravă a fost că s-a întâlnit de destul de multe ori cu doamna Kovesi, mai ales în perioada în care era procuror general, nu procuror-șef DNA, că discutau mai degrabă despre mandatele de securitate națională și că nu a avut niciodată vreo discuție despre dosare în sensul spus de domnul general Iliescu, cum că ar fi stabilit cine să fie din cadrul SRI care să lucreze în acel dosar, cine din cadrul DNA care să lucreze la acel dosar și eventual cine să fie dintre judecători la care să ajungă dosarul", a declarat Manda miercuri după ce generalul SRI Dumitru Dumbravă a fost audiat de Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI.

Audierea, care a durat opt ore, a vizat perioada când Dumbravă a ocupat funcția de șef al Direcției juridice din SRI.

Referindu-se la informațiile vehiculate în spațiul public potrivit cărora ofițeri SRI le-ar fi arătat judecătorilor în instanță documente clasificate despre diverși inculpați, Manda a precizat că Dumbravă ar fi negat acest aspect.

"A fost întrebat dacă are cunoștință de subiectul 'mape galbene'. Sigur că nu conta culoarea mapelor, dar a fost întrebat dacă știe că ofițeri ai SRI sau domnia sa mergeau către instanțe și arătau judecătorilor diferite documente clasificate despre persoanele care sunt inculpate și răspunsul a fost: 'nu, niciodată', 'sunt sigur că nu au fost'. Repet, este mărturia domniei sale, apărute în spațiul public au fost alte elemente, dar rămâne să le verificăm", a adăugat Manda.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică