Manda despre majorarea accizei la carburanți: Am citit în presă acest subiect, nu s-a discutat în PSD

Manda despre majorarea accizei la carburanți: Am citit în presă acest subiect, nu s-a discutat în PSD

Senatorul PSD Claudiu Manda, vicepreședinte al Senatului, a declarat marți că a aflat din presă despre proiectul de ordonanță care prevede creșterea accizelor pentru carburanți, dar a precizat că va susține proiectul dacă acest lucru se va decide de către Guvern și coaliție.

"Am citit în presă acest subiect. În momentul de față înțeleg că este doar o propunere, nu?", a spus Manda la Senat.

Întrebat dacă s-a discutat acest subiect la nivelul PSD sau al coaliției de guvernare, Manda a precizat: "La nivel de PSD, nu. La nivel de coaliție nu cunosc. Nu știu dacă o susțin sau nu. Dacă este o chestiune pe care Guvernul și coaliția o decid, sigur că o susțin și eu".

De asemenea, întrebat dacă măsura era cuprinsă în programul de guvernare, Claudiu Manda a susținut că nu poate răspunde la această întrebare.

Accizele la carburanți ar putea reveni la nivelul din anul 2016, creșterea fiind propusă pentru că au scăzut încasările la buget din această taxă cu 634,3 milioane lei, iar prețurile la motorină sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, după Luxemburg și Bulgaria, conform unui proiect de ordonanță privind modificarea Codului fiscal, publicat pe site -ul Ministerului Finanțelor Publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa