Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Manda: Puțura ne-a explicat metoda ''coperta'' referitoare la repartizarea aleatorie a dosarelor în Justiție

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, senatorul Claudiu Manda, a afirmat marți că fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, le-a explicat membrilor comisiei metoda ''coperta'' aferentă repartizării aleatorii a dosarelor în Justiție, prin care acestea ajung la "anumite completele de judecată".

 "Domnul Puțura ne-a explicat cum este cu repartizarea aleatorie (...), cu cazul dosarelor din Justiție, cum se face prin calculator și ne-a explicat destul de clar cum poate ca grefierul să distribuie anumite dosare către un anumit complet de judecata. Ne-a explicat cum se poate merge cel puțin pentru cazurile de arest preventiv, cunoscându-se care sunt completele pregătite și în sensul acesta se poate ajunge exact în ziua D pentru a ajunge la un anumit complet. Ne-a explicat și cum este metoda 'coperta', am pus o serie de întrebări, am reușit până la urmă să înțelegem la ce se referea când spunea despre 'metoda coperta' și cum se poate ca această distribuție aleatorie a dosarelor către anumite complete de judecata să ajungă exact acolo unde se dorește", a spus Claudiu Manda după ședința în care Puțura a fost audiat pentru a doua oară de către Comisia SRI, pe parcusul a aproximativ șase ore.

Potrivit lui Manda, Puțura a adăugat că asemenea speței sale ar fi și cea a lui Nicușor Constantinescu, în care un ofițer SRI ar fi vorbit cu judecătorul în ziua audierii în instanță.

"A spus că a luat cunoștintă și de o speță asemănătoare, a domnului Nicuțor Constantinescu, în care spune că există o intervenție în cadrul audierii domniei sale la instanță în care ar fi venit un ofițer SRI și ar fi vorbit cu judecătorul în ziua judecății, rămâne să probăm (...) dacă mărturia domnului Constantinescu este adevărată, rămâne să vedem ce facem la nivelul Comisiei. (...) Ne-a prezentat o listă, în opinia sa, de persoane, de judecători de la Înalta Curte despre care domnia sa consideră că au relații apropiate cu sistemul, precizând probabil sau nefăcând o precizare foarte clară dacă este vorba despre zona de parchete sau zona de servicii. Este o listă pe care nu o s-o prezint (...). Nu putem să arătăm în spațiul public doar o declarație a domnului Puțura (...) fără ca aceste lucruri să nu fie verificate, altfel ar fi doar niște acuzații nefondate asupra unor oameni", a adăugat Puțura.

Puțura a prezentat și cazul Adrian Severin căruia i s-a adus la cunoștință o notă operativă cu mult înainte de a i se deschide un dosar.

"Rămâne ca în cadrul comisiei să evaluăm dacă o să-l invităm și pe domnul Adrian Severin să ne spună detalii de unde știe, cum a luat act de acestă notă, ce presupune", a spus Manda.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura este condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

2 Un bărbat din Vatra Dornei a MURIT la spital, după ce jandarmii l-au ținut minute bune la pământ și i-au pulve…

3 VIDEO Ea este jandarmerița care mestecă gumă în timp ce gazează mortal un om!

4 Îl va asculta cineva? Rareș Bogdan: Nimeni nu poate sta în fața unui candidat PNL-USR-PLUS la București sau în…

5 Halep, sărut pasional, în văzul tuturor, cu noul iubit. Simona îşi face vacanţa la mare cu miliardarul Toni Iu…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet