Manifestații în Turcia după decizia lui Trump privind Ierusalimul

Manifestații în Turcia după decizia lui Trump privind Ierusalimul

Sute de persoane au manifestat miercuri zgomotos, dar pașnic în fața consulatului american din Istanbul împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite AFP.

*UPDATE Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului

Circa 1.500 de persoane s-au strâns lângă Bosfor, în exteriorul clădirii diplomatice americane, care beneficiază de măsuri de protecție sporite. Poliția a blocat zona cu ajutorul baricadelor, potrivit unui corespondent AFP.

Sloganul "Palestina liberă" a fost desenat pe zidul consulatului, iar manifestanții au aruncat cu sticle de plastic în direcția clădirii. O bucată de hârtie pe care era desenat drapelul Israelului a fost arsă.

Fluturând steaguri palestiniene și aprinzând artificii, manifestanții au scandat "americani asasini, plecați din Orientul Mijlociu", "jos America!" și au cerut grupării palestiniene Hamas "să lovească Israelul".

Un miting similar a avut loc și în fața ambasadei SUA din Ankara, unde manifestanții au afișat fotografii cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului