Manifestații în Turcia după decizia lui Trump privind Ierusalimul

Manifestații în Turcia după decizia lui Trump privind Ierusalimul

Sute de persoane au manifestat miercuri zgomotos, dar pașnic în fața consulatului american din Istanbul împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite AFP.

*UPDATE Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului

Circa 1.500 de persoane s-au strâns lângă Bosfor, în exteriorul clădirii diplomatice americane, care beneficiază de măsuri de protecție sporite. Poliția a blocat zona cu ajutorul baricadelor, potrivit unui corespondent AFP.

Sloganul "Palestina liberă" a fost desenat pe zidul consulatului, iar manifestanții au aruncat cu sticle de plastic în direcția clădirii. O bucată de hârtie pe care era desenat drapelul Israelului a fost arsă.

Fluturând steaguri palestiniene și aprinzând artificii, manifestanții au scandat "americani asasini, plecați din Orientul Mijlociu", "jos America!" și au cerut grupării palestiniene Hamas "să lovească Israelul".

Un miting similar a avut loc și în fața ambasadei SUA din Ankara, unde manifestanții au afișat fotografii cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria