Manolescu: La Uniunea Scriitorilor nu se întâmplă nimic rău; totul e transparent

Manolescu: La Uniunea Scriitorilor nu se întâmplă nimic rău; totul e transparent

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, a afirmat luni că la USR "nu se întâmplă nimic rău", "totul e transparent".

"Mesajul pe care l-am spus astăzi Consiliului și i-am rugat pe membri să îl ducă mai departe este că la Uniunea Scriitorilor nu se întâmplă nimic rău. Uniunea Scriitorilor este într-o situație financiară în fine stabilă după trei — patru ani foarte dificili. Nu are datorii. Lucrurile merg, funcționează. Ne vedem absolut de fiecare dată când cere statutul în Consiliu, în Comitet Director. Suntem zi de zi aici. Totul e transparent. (...) Azi s-a pus pe tablă situația bugetului. Cu desene, ca pentru proști. Până la ultimul ban. Se vede foarte clar în ce condiții financiare ne-am descurcat până acum", a declarat, pentru AGERPRES, Nicolae Manolescu, la finalul ședinței Consiliului Național al USR.

El este de părere că la originea acțiunilor unor membri ai USR stă "ambiția și frustrarea lui Dan Mircea Cipariu, care a văzut că nu se poate alege pe cale normală și a venit s-o ia prin păpușoi".

"Ne-a dat în judecată... A intervenit în procesul altuia... Presiuni... După care, dac-o țin tot așa, nu mai are niciun rost să vină să conducă Uniunea, că nu va mai fi niciun ban, că-i dăm toți pe avocați. Fără glumă. În loc să plătim lefuri, dăm bani pe avocați. În fiecare zi apare câte un alt proces. (...) Ei prelungesc artificial unele procese iritând instanțele de judecată prin amânările cerute. Procesul principal în care au cerut invalidarea statutului și deci anularea alegerilor îl pierd, cu siguranță. Au făcut tot felul de manevre, au recuzat completul de judecată. N-au reușit-o nici pe aia. Deci au făcut tot ce-au putut, uneori împotriva lor. Ei nici nu știu ce spun. Au dat niște exemple în care folosesc nu numai un limbaj ordinar, dar și unul neadecvat. Este o vraiște. (...) S-au ales în conducere. Ei între ei, acolo. Totul este de-un caraghioslâc imens. (...) Când, de fapt, la Uniunea Scriitorilor lucrurile stau ca lumea", a arătat Manolescu.

Comentând decizia Consiliului USR de excludere din Uniune a membrilor auto-declaratei "conduceri a USR", Nicolae Manolescu a spus că vor fi excluși toți cei care au participat la adunarea extraordinară de constituire. "Nu-i știm încă pe toți, pentru că, la un moment dat, dacă ei își mențin adeziunea, chiar dacă nu au intrat în organele de conducere, vor fi și ei excluși. Nu poți face parte dintr-un grup care vrea să te dizolve și să îți ia locul. (...) Începând cu convocarea, continuând cu adunarea și terminând cu alegerile, totul se face prin încălcarea statutului", a precizat președintele USR.

Totodată, el a susținut că mass-media ar prezenta deformat situația din Uniune. "Și, dincolo de toate astea, mai este modul absolut inadmisibil în care toate astea trec în presa noastră de toate zilele. Nu se poate să prezinți situația ca și când Uniunea Scriitorilor dă afară membri punându-le pumnul în gură, pentru că Uniunii nu-i place ce spun ei. Nu e vorba de niciun război al Uniunii Scriitorilor cu nimeni. E și caraghios: 2500 de oameni, câți reprezintă Uniunea, se bat cu 0,8%. Nu se poate. Dar așa apar lucrurile în presă. (...) Și atunci opinia publică înțelege că ceva nu e în regulă la Uniunea Scriitorilor", a mai spus el.

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a decis, luni, excluderea din USR a membrilor auto-declaratei "conduceri a USR", respectiv a scriitorilor Ioana Crăciunescu, Dan Iancu, Florin Iaru, Cosmin Perța, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Cristian Teodorescu, Paul Vinicius, Daniel Vorona.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar