Mănunchi misterios de sfoară descoperit de roverul Perseverance pe Marte. Explicaţia cercetătorilor

Mănunchi misterios de sfoară descoperit de roverul Perseverance pe Marte. Explicaţia cercetătorilor

Camera de evitare a pericolelor din stânga faţă a roverului a realizat la 12 iulie o fotografie a unui obiect de culoare deschisă, pe care unii oameni l-au comparat cu spaghetele, relatează CNN.

Oficialii agenţiei spaţiale au confirmat că ei cred că obiectul este o sfoară rămasă de la aterizarea lui Perseverance.

Coarda ar putea proveni de la etapa de coborâre a roverului, potrivit unui purtător de cuvânt al misiunii Perseverance de la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California.

Perseverance nu fusese anterior în zona în care a fost găsită sfoara, aşa că este probabil ca vântul să o fi adus acolo, a declarat purtătorul de cuvânt.

În prezent, explorând o deltă antică numită Jezero Crater, roverul caută semne de viaţă microscopică care ar fi putut locui pe Marte acum miliarde de ani, a precizat purtătorul de cuvânt. Acest crater este locul în care Perseverance a aterizat iniţial pe 18 februarie 2021.

După patru zile, când Perseverance a revizitat locul unde a găsit sfoara, obiectul dispăruse.

Aceasta nu este prima dată când roverul a dat peste bucăţi de materiale rămase de la coborârea sa pe Marte.

Camerele de luat vederi ale lui Perseverance au surprins o fotografie a unui fragment de folie lucioasă la mijlocul lunii iunie, potrivit unui tweet de pe contul oficial al roverului. Echipa a crezut că este vorba despre o parte a păturii termice a roverului, un material subţire care reglează temperatura, care ar fi putut să se desprindă în timpul etapei de coborâre.

Echipa roverului de la NASA face mai multe cercetări cu privire la noua bucată de resturi şi intenţionează să facă publice mai multe detalii în cursul acestei săptămâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...