MApN: Achiziția, realizarea și producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit vineri cu o delegație a companiei General Dynamics European Land Systems, parte a General Dynamics Corporation, informează MApN într-un comunicat de presă, iar în timpul discuțiilor s-a evidențiat faptul că, pentru minister, realizarea și producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate.

Potrivit sursei citate, pe agenda întrevederii s-au aflat teme precum identificarea modalităților de realizare a unor parteneriate la nivelul industriei naționale de apărare, adaptate la necesitățile operaționale ale Armatei, crearea unei societăți mixte pentru asigurarea transferului de tehnologie și consolidarea în economia românească a statutului de furnizor de securitate al României.

"În timpul discuțiilor a fost prezentat faptul că transportorul blindat pentru trupe 8x8 figurează pe lista celor opt programe strategice asumate de către Armată drept programe majore de înzestrare. Pentru MApN, achiziția, realizarea și producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate, în sensul asigurării securității aprovizionării și mentenanței echipamentului pe întregul ciclu de viață", se mai arată în comunicat.

Întâlnirea face parte din seria consultărilor demarate de ministrul Apărării Naționale cu reprezentanții industriei de apărare, în parteneriat cu Ministerul Economiei.

La reuniune au participat secretarii de stat Mircea Dușa și Florin Lazăr Vlădică și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 ALERTĂ / Document / PSD dă atacul la o instituție-cheie din stat! Șerban Nicolae și Daniel Zamfir vor să-l scoată …

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț