MApN: Achiziția, realizarea și producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate

MApN: Achiziția, realizarea și producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit vineri cu o delegație a companiei General Dynamics European Land Systems, parte a General Dynamics Corporation, informează MApN într-un comunicat de presă, iar în timpul discuțiilor s-a evidențiat faptul că, pentru minister, realizarea și producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate.

Potrivit sursei citate, pe agenda întrevederii s-au aflat teme precum identificarea modalităților de realizare a unor parteneriate la nivelul industriei naționale de apărare, adaptate la necesitățile operaționale ale Armatei, crearea unei societăți mixte pentru asigurarea transferului de tehnologie și consolidarea în economia românească a statutului de furnizor de securitate al României.

"În timpul discuțiilor a fost prezentat faptul că transportorul blindat pentru trupe 8x8 figurează pe lista celor opt programe strategice asumate de către Armată drept programe majore de înzestrare. Pentru MApN, achiziția, realizarea și producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esențial de securitate, în sensul asigurării securității aprovizionării și mentenanței echipamentului pe întregul ciclu de viață", se mai arată în comunicat.

Întâlnirea face parte din seria consultărilor demarate de ministrul Apărării Naționale cu reprezentanții industriei de apărare, în parteneriat cu Ministerul Economiei.

La reuniune au participat secretarii de stat Mircea Dușa și Florin Lazăr Vlădică și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache