MApN: Armata intervine în Dobrogea pentru înlăturarea efectelor ninsorii

MApN: Armata intervine în Dobrogea pentru înlăturarea efectelor ninsorii

Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate "Mărășești" din Constanța intervin pentru înlăturarea efectelor căderii masive de zăpadă din zona Dobrogei, informează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale transmis, vineri, AGERPRES.

Intervenția are loc la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

"O grupă de militari acționează cu un camion DAC 6x6 și cu un autotrailer "Tatra" pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces și deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite. (...) Sunt în pregătire alte două intervenții în județul Constanța, pe DN 22, în zona localităților Sibioara și Lumina, respectiv pe DN 3, între Constanța și Valul lui Traian", precizează MApN.

Sursa citată menționează că Armata este pregătită să intervină, la nivelul întregii țări, cu peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum și cu cinci elicoptere și o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziție și alte forțe și mijloace suplimentare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

3 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

4 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

5 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată