MApN: Cinci pacienţi cu COVID, în stare gravă - transportaţi cu două aeronave militare în Austria, respectiv Polonia

MApN: Cinci pacienţi cu COVID, în stare gravă - transportaţi cu două aeronave militare în Austria, respectiv Polonia

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române configurate pentru misiuni medicale transportă, vineri, cinci pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, spre Viena, respectiv Lodz, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, una dintre aeronave a preluat doi pacienţi de pe aeroportul din Cluj-Napoca şi îi transportă la Viena (Austria) pentru transfer la un spital din această ţară. Cealaltă aeronavă a preluat trei pacienţi din Iaşi, aceştia urmând să fie transferaţi la un spital din Lodz (Polonia), pentru tratament specific.

Pe timpul zborurilor, echipele medicale care monitorizează pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă, sunt formate din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD, precizează MApN.

Prima aeronavă, care va ajunge în Austria, a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 14,50, iar cea spre Polonia a decolat din Iaşi în jurul orei 15,10. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!