MApN: Începe etapa a doua de modernizare a fregatelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria"

MApN: Începe etapa a doua de modernizare a fregatelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria"

Anunțul de participare pentru inițierea etapei a doua a programului de modernizare a fregatelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria" din clasa T22R a fost publicat, miercuri, în sistemul electronic de achiziții publice, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN). Potrivit sursei citate, procedura aplicată pentru atribuirea contractului este licitația restrânsă, organizată în baza OUG 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziții publice în domeniile apărării și securității.

"Prin acest contract, fregatele "Regele Ferdinand" și "Regina Maria" vor fi dotate cu sisteme de rachete antiaeriene, de rachete antinavă și sisteme de tunuri și/sau rachete pentru apărare contra rachetelor antinavă, dar și cu senzori cu performanțe superioare (radare, electronooptici și sonar tractat). Acestea vor fi integrate într-un Sistem de Conducere a Luptei computerizat, modern, care va permite îndeplinirea întregii game de misiuni specifice fregatelor", precizează MApN.

Sursa citată menționează că modernizarea fregatelor se va realiza, "în mod obligatoriu", în România, "ca cerință de securitate a aprovizionării".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale